MindenegybenBlog

Felfoghatatlan titok derült ki Alain Delon haláláról! Már a rendőrség is vizsgálódik!

Felfoghatatlan titok derült ki Alain Delon haláláról! Már a rendőrség is vizsgálódik!

 

 

 

Elhunyt Alain Delon: A francia film ikonikus alakja

Alain Delon, a francia mozi egyik legismertebb színésze, 88 éves korában, 2024. augusztus 18-án hunyt el. A színész halálhírét gyermekei, Alain Fabien, Anouchka és Anthony jelentették be. Az egykori szívtipró békésen távozott douchy-i otthonában, családja körében. Delon életútja és karrierje nem csupán Franciaországban, hanem világszerte mély nyomot hagyott a filmművészetben.

ÉVEK ÓTA KÉSZÜLT A HALÁLRA-RENDŐRSÉG VIZSGÁLÓDIK:

A forrás szerint Delon már évek óta készült a halálra, és a svájci eutanázia lehetőségét is mérlegelte, ha egészségi állapota tovább romlana. Bár végül természetes halált halt, a színész utolsó heteit rendkívüli csend és visszavonultság övezte. Sokan úgy vélik, hogy Delon szándékosan készítette elő saját búcsúját, mély spirituális és filozófiai gondolatokkal telve, ahogy arra a színész többször is utalt nyilvános beszélgetéseiben.

Egy másik titok, amely halálával kapcsolatban napvilágot látott, Delon családjának belső viszályait érinti. A színész 2019-es sztrókja után feszültség támadt gyermekei között apjuk gondozása miatt, ami éveken át tartó konfliktushoz vezetett. Ez a fájdalmas helyzet tovább mélyítette a színész magányát az utolsó években.

Karrierje kezdete és nagy áttörése

Alain Delon pályafutása az 1950-es években indult, miután leszerelt a francia tengerészgyalogságtól. Kezdetben alkalmi munkákat vállalt, de a filmszakma gyorsan felfedezte tehetségét. Első nagy szerepét a Christine című romantikus filmben kapta, ahol Romy Schneider oldalán játszott. Az igazi áttörést a Ragyogó napfényben című film hozta meg számára, amely Patricia Highsmith A tehetséges Mr. Ripley című regényén alapul. A '60-as években számos kiemelkedő filmje követte, mint a Rocco és fivérei és A párduc.

Nemzetközi karrier és elismertség

Bár Delon elsősorban Franciaországban vált ismertté, nemzetközi karrierje is jelentős volt. Angol nyelvű filmekben is szerepelt, mint például A sárga Rolls-Royce és Vörös nap. Habár Amerikában nem érte el a kívánt sikert, Európában és Japánban óriási sztárnak számított. Szerepei révén különösen a gengszterfilmek világában vált ikonikus figurává, ahogy az olyan filmek is mutatják, mint A szamuráj és A szicíliaiak klánja.

Visszavonulás és egészségügyi problémák

Az 1980-as évektől Delon filmjeinek népszerűsége csökkent, de a 2000-es évek elején ismét visszatért a képernyőre, többek között a Fabio Montale és a Frank Riva című krimisorozatokban. 2019-ben agyvérzést kapott, amely után folyamatosan romlott az állapota. Limfómával is meg kellett küzdenie, ami miatt az utóbbi években már nem nagyon jelent meg a nyilvánosság előtt.

Öröksége és utolsó évei

Alain Delon, a francia filmvilág ikonikus alakja, 88 évesen elhunyt, és ezzel egy korszak lezárult a mozi történetében. Delont egykor a világ legszebb férfijaként emlegették, és olyan legendás filmekben szerepelt, mint a Leopárd és a Rocco és fivérei. Az 1960-as években elbűvölte és elcsábította Európát, de élete utolsó szakasza már sötétebb fordulatot vett.

„Delon életének utolsó tragikus aktusa, amely a médiában bontakozik ki, a horror és a bűvölet között szakadozó nyilvánosság előtt, családja összeomlása.” Három gyermeke, Anthony, Anouchka és Alain-Fabien között megosztott a család, és évek óta zajlanak köztük a jogi viták és személyes konfliktusok, amelyek a nyilvánosság előtt is megjelentek.

A színész utolsó éveiben visszavonultan élt douchy-i kastélyában, amely valaha a dicsőség és ünneplés helyszíne volt, de most már az idő múlásának és az elmúlt évtizedek szenvedéseinek szimbóluma. A színész, aki „a nagy vadállatokhoz hasonlóan teljes fényben élte életét”, most békésen távozott, ám öröksége és filmjei továbbra is emlékezetesek maradnak.

Toni Anne Barson/FilmMagic

 

RIPORTEREK SZÖVETSÉGE/Gamma-Rapho

Anthony Delon, aki 1964-ben született, itt látható Alain Delon első feleségével, Nathalie-val.

 

THOMAS SAMSON/AFP

 

Patrice PICOT/Gamma-Rapho

Alain Delon és színésztársa, Romy Schneider évekig együtt voltak, bár soha nem házasodtak össze

Delon gyermek- és serdülőkora bosszantó és zaklatott volt, így vitathatatlanul képtelen volt kapcsolatot létesíteni fiaival.

1935-ben Párizs külvárosában született, négyévesen nevelőcsaládja maradt, amikor szülei elváltak.

Fiúként lázadó iskolakerülő volt. Csatlakozott a haditengerészethez, és akciókat látott Indokínában, de egy dzsip ellopása miatt hadbíróság elé állították. Még az 1950-es évek végén Párizsban prostituáltak és gengszterek között élt, mielőtt külseje a film világába juttatta.

A Le Monde szavaival élve: „Kétségtelenül az egója – bármennyire is bizonytalan volt – arra késztette fiait, mint potenciális riválisokat, akiket bele kell ütnie a tojásba.”

Ami jól dokumentált, az az, hogy Delon apaként rendkívül kemény volt a két fiúval szemben, akik mindketten kefék voltak a drogokkal, fegyverekkel és a törvényekkel.

VALERY HACHE/AFP

Anouchka Delon régóta Alain Delon kedvenc gyermeke

Anouchka esetében más volt a helyzet. 2008-ban ezt mondta róla: "Senki más nőnek nem mondtam még ilyen gyakran, hogy "szeretlek".

Másik fia, a Velvet Underground német rocksztárja, Nico szintén szenvedett. Az 1962-ben született Ari Boulogne-t Delon soha nem ismerte el.

De Delon saját anyja, aki azt hitte, hogy valóban a gyermeke, segített felnevelni. Tavaly Párizsban halt meg nyilvánvaló túladagolás után.

Delon úgy intézte végrendeletét, hogy birtokának fele Anouchkához kerül, a másik felén pedig a két fiú osztozik.

De úgy tűnik, mindenki egyetért abban, hogy a testvérek közötti szakadás nem a pénzről szól.

A szerelemről, a rivalizálásról és a múltról szól.

 

 

 

2024-08-19 05:13:40 - Mindenegyben Blog