MindenegybenBlog

Fantasztikus teljesítmény: Betlehem Dávid olimpiai 4. helyezett 1500 méter gyorson!

Fantasztikus teljesítmény: Betlehem Dávid olimpiai 4. helyezett 1500 méter gyorson!

Betlehem Dávid lenyűgöző úszással a negyedik helyet szerezte meg 1500 méter gyorson az olimpián, ezzel beírva nevét a magyar sporttörténelembe. 🤩🇭🇺 Ez az eredmény különösen figyelemre méltó, hiszen 76 év után született újra ilyen szép magyar teljesítmény ezen a távon.

Történelmi eredmény

Betlehem Dávid teljesítménye azért is különleges, mert legutóbb 76 évvel ezelőtt értek el hasonló eredményt magyar úszók ezen a távon. A hosszú várakozás után Dávid kitartása és kemény munkája meghozta a gyümölcsét, és méltán lett az ország büszkesége.

Kőkemény mezőny és verseny

Az idei finálé különösen erős mezőnnyel büszkélkedhetett, hiszen 1980 óta először volt magyar úszó érintett ebben a döntőben. Akkor Wladár Zoltán, a jelenlegi szövetségi elnök, hetedik lett. Betlehem mellett olyan nevek szerepeltek a legjobb nyolc között, mint az ír világbajnok és 800 méteren aranyérmes Daniel Wiffen, a tokiói olimpiai bajnok amerikai Bobby Finke, a 2016-os aranyérmes olasz Gregorio Paltrinieri, és a 16 éves török junior világcsúcstartó Kuzey Tunceli.

A verseny során Finke diktálta az iramot, és Betlehem is fantasztikusan tartotta magát, az országos csúcsnál is gyorsabban úszva. Végül Finke megdöntötte a kínai Szun Jang 2012-es londoni rekordját 14:30.67 perces idővel.

"Jó úszás volt, kicsit sajnálom, hogy nem lett meg a harmadik hely. Különösebben nem akartam nagy taktikát kidolgozni, megpróbáltam egy egyenletes utazó tempót felvenni. Wiffent kicsit későn vettem észre, hogy nem bírja a tempót Finke-kel és Paltrinierivel, de azért összességében örülök a jó időnek" - nyilatkozta a vegyes zónában Betlehem, aki hozzátette, mostantól százszázalékosan a 10 kilométeres nyíltvízi versenyre koncentrál, ahol "éremért megy". 

.    

A későbbi negyedik helyezett Betlehem Dávid rajtol a férfi 1500 méteres gyorsúszás döntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. augusztus 4-én. MTI/Kovács Tamás

 

Büszkeség és jövőbeli célok

Betlehem Dávid eredménye nemcsak a saját, hanem a magyar úszósport számára is hatalmas büszkeség. Dávid elmondta, hogy bár elégedett a negyedik hellyel, a jövőben tovább szeretne fejlődni és még magasabb célokat kitűzni maga elé. Az olimpiai eredmény újabb motivációt ad számára, hogy folytassa kemény munkáját és még több sikert érjen el a nemzetközi versenyeken.

Gratulálunk Betlehem Dávidnak ehhez a fantasztikus teljesítményhez, és sok sikert kívánunk a továbbiakban is! 👏🇭🇺

 

2024-08-04 19:20:22 - Mindenegyben Blog