Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Fantasztikus hírt jelentett be Lázár János ! Infláció felett emelik a nyugdíjakat 2018. Január 1-tő
Mindenegyben Blog - 2017. október 09. (hétfő), 12:37

Fantasztikus hírt jelentett be Lázár János ! Infláció felett emelik a nyugdíjakat 2018. Január 1-tő (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2017 okt 09
Hirdetés
[ ]

Sokkal izgalmasabb a kérdés a nyugdíjasok szempontjából, hogy milyen pályát ír le az infláció? Ezzel kapcsolatban szintén csak a jegybank részéről áll rendelkezésre friss adat: Matolcsy Györgyék számítása szerint jövőre 2,5 százalékos lehet az infláció. Érdekesség, hogy a jegybank még nyár elején, 2,8 százalékot jelzett, ez azt jelenti, hogy időközben olyan információk kerülhettek a birtokába, amelyek a korábban vártnál jóval alacsonyabb inflációt tesznek valószínűbbé. A többi prognózis nem kell annyira komolyan venni, mert ezek 3 százalék feletti értékkel számolnak, de mint említettük ezek fél- háromnegyed évvel régebbi publikációk.

Nyugdíjasaink mind nagyon jól tudják, pontosan tudják, hogy a Fidesz-kormány idején, az arra az évre tervezett inflációhoz kötötten állapítják meg a januári nyugdíjemelést. Még idén tavasszal döntött a kabinet a jövő éviről: 2018-ban 3 százalékos lesz az infláció, és ennek megfelelő mértékű lesz a nyugdíjak emelése is, az elfogadott 2018-as költségvetés szerint.

A jegybank számításai szerint , időközben nőtt az esélye annak, hogy ennél kisebb legyen a fogyasztói áremelkedés mértéke. Feltették a kérdést Lázár Jánosnak, hogy :majd kell-e ezek után korrigálni a 2018-as nyugdíjemelést , aki nem hagyott semmi kétséget afelől, hogy a nyugdíjak 3 százalékkal emelkednek januárban bárhogy alakuljanak is az árak, vagy akármekkora mértékben marad el az áremelkedés a kormány által jelzettől.

Hirdetés

Lázár János világosan leszögezte a kormány álláspontját idézzük:„Kitartunk a 3 százalékos nyugdíjemelés mellett. Van egy elfogadott költségvetésünk, és nem kívánjuk módosítani a célokat.”.Legkésőbb majd jövő április táján kiderül, hogy a Fidesz kormány mekkora szimpátiát tudott nyerni ebben a szavazótáborban: a nyugdíjkiegészítéssel, a prémiummal, az Erzsébet-utalvánnyal és a feltételekhez képest méltányos januári nyugdíjemeléssel.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés