MindenegybenBlog

Ezekre toltuk a parton 28 éve: 1995 legnagyobb nyári slágerei. 👇𝐕𝐢𝐝𝐞𝐨́ 𝐚 𝐡𝐨𝐳𝐳𝐚́𝐬𝐳𝐨́𝐥𝐚́𝐬𝐨𝐤𝐧𝐚́𝐥!

Ezekre toltuk a parton 28 éve: 1995 legnagyobb nyári slágerei

Emlékeztek még, mire ment a buli a strandon 28 éve? Oké, nem egyszerű felidézni azonnal, de azt kell mondjam, egy pici utánajárás után, hogy 1995 egy baromi erős év volt nyári slágerek terén. Tarolt az eurodisco a Rednexszel vagy éppen a La Bouche-sal, hasított az r&b a TLC-vel és Bobby Brown-nal, miközben azért odatette magát Bryan Adams, a Pulp és a Take That is. Csináltam is egy válogatást az év legforróbb (haha) nyári slágereiből, amik hatására tuti eszetekbe jut majd pár vízparti móka.

TLC - Waterfalls

A tengerentúlon berobbant a TLC a Waterfalls című számmal, amit nem, hogy nem lehetett levakarni a slágerlistákról egész nyáron, de szépen begyűrűzött Európába, majd a világ többi részére is. Tuti, hogy óránként ment az MTV-n, minimum.

 

Shaggy - Boombastic

Erre a dalra tekerte minden lány a csípőjét akkoriban, legyen szó beach partiról, vagy csak egy laza házibuliról a telepen. Shaggy jól bele is írta magát vele a zenetörténetbe, hogy aztán sokkal kellemetlenebb slágerekkel térjen vissza évekkel később.

 

Bryan Adams - Have You Ever Really Loved a Woman

Egy dal, ami sokkal-sokkal sikeresebb lett, mint a film, amihez írták. Pedig a DonJuan DeMarcóban Johnny Deppért könnyű volt rajongani. Sebaj, ez a dal a jó Paco De Luciával ütött, Adams meg egyébként is elég jó filmzenékben, ördögi kombináció.

 

La Bouche - Be My Lover

Az ismerkedést kicsit más végéről közelíti meg, mint Bryan Adams, de azért hót egyszerűen ugyan, de a La Bouche dala is nagyon igaz valahol. Gondolom máig meg is élnek belőle, egész nyáron ott volt az élmezőnyben.

[LAPOZAS]

 

Michael Jackson & Janet Jackson - Scream

Máig ez minden idők legdrágább klipje, és akkoriban ennek megfelelően eléggé nagy sláger is volt. Nagyon birom, tökéletesen időtálló, a Be Me Loverrel ellentétben például.

 

U2 - Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me

A nem túl erős Mindörökké Batman című filmhez a U2 egy annál sokkal jobb dalt hozott össze, hasonlóan Bryan Adams korábbi esetéhez. Dögös kis szám, nagyon eltalálták.

 

Seal - Kiss From A Rose

Mondom én, ennek a Batman filmnek jobb a zenéje, mint a film maga, hiszen Seal dala is eléggé emlékezetes lett a soundtrackről.

 

Des'ree - You Gotta Be

Tipikus nyári rádiósláger letekert ablakos autózáshoz, vagy strandon lángosozáshoz. Egyszerű, mint a faék, de azért nagyon szerettük.

 

Pulp - Common People

A briteknél volt óriási sláger a Pulp Common People című dala. Máshol annyira nem, de ott annyira, hogy muszáj megemlíteni, igazi kulthimnusz lett, Jarvis Cockert pedig nem lehet utálni.

[LAPOZAS]

 

E-Rotic - Sex on the Phone

Miközben a britek a Pulpot imádták, addig Németországban és nálunk is nagyon elharapódzott az eurodisco és a rettenetes dance slágerek, így például az E-Roticnak több dala is sikeres lehetett.

 

Scatman John - Scatman

Szegény megboldogult Scatman John is akkor csinálta meg magát egyetlen évre. Ezt a dalt máig bárki felismeri, és mindenki azt hiszi, hogy tudja a szövegét, pedig nem.

 

Rednex - Wish You Were Here

Ó, bizony a Rednex megható számára lassúztak ám a fiatalok a dizsiben. Istenkém, mekkora szenvedés ez, még egész nyáron tartotta magát. Egyébként meg mégis milyen ez a dance-country dolog? És miért kellett erőltetni?

 

Edwyn Collins - Girl Like You

Mielőtt belefulladnánk a Rednex nyomorába, inkább itt egy kellemesen tökös dal Edwyn Collinstól. Igazából nagyon valószínűtlen dolog volt, hogy sláger lett belőle, de erre legalább megéri emlékezni.

 

The Rembrandts - I'll Be There For You

Igen, a Jóbarátok betétdala csak ebben az évben jött kis kislemezként egy videóval, amiben ott majomkodtak a szereplők is. Naná, hogy felkúszott a listákra.

 

Take That - Never Forget

Back For Good is akkoriban ment, de ez valahogy nekem nyáriasabb, meg olyan kis nosztalgikus, visszaemlékezős. Szóval nagyon illik ehhez a hangulathoz és nagyon bele is mászott a fülembe akkoriban.

 

Montell Jordan - This is How We Do It

Az igazi hiperlaza nyári bulinóta, amire egyből elkezd az ember mutogatni, meg bólogatni és azonnal azt érzi, hogy ő is legalább olyan menő, mint Montell Jordan akkoriban.

 

Bobby Brown - Two Can Play That Game

Sose bírtam Bobby Brownt, és szerintem már akkor idejétmúlt volt, amikor híres lett, de ez a dal eléggé jól össze van rakva, ezzel nem tudok vitatkozni.

 

Diana King - Shy Guy

A Bad Boys filmes slágere legalább annyira vagány volt, mint a film, hihetetlenül passzoltak egymáshoz. Diana King pedig tökéletes volt ahhoz, hogy elénekelje.

 

Outhere Brothers - Boom Boom Boom

Na ez a dal aztán ezen a nyáron végig ott volt a világon mindenhol, minden toplistán. Az okét nemtudom ennek, de vélhetően az egyszerűségéből kell kiindulni. "Girl your bootie is so round, I just wanna lay you down" Értitek.

 

Nightcrawlers - Push That Feeling On

Valamiért annyira idegesítő ez a szám, hogy már jó. És nyilván képtelen vagyok kitörölni az agyamból. Ne nyomjatok rá a playre, ha jót akartok magatoknak.

 

Sin With Sebastian - Shut Up (And Sleep With Me)

Ha az előzőnél még lehet valami idegesítőbb sláger, akkor ez az. A sok kis hülye effektjével megőrjít, de ugyanakkor titokban szeretem is. Szerintem nagyon sokan voltak ezzel így.

 

DJ Bobo - There's a Party

A csodaszép DJ Bobo haja lágyan lengedez a szélben, miközben rappelget a tengerparton. Micsoda idill! Persze van hajó, meg vidám emberek és rengeteg napsütés is, igazi nyári klip, zseniális szófordulatokkal: "Sometimes I'm nice, sometimes I'm ice...cold." Wow.

 

Technohead - I Wanna Be a Hippy

Ezt mennyire imádtam. Nagyanyámnál volt német VIVA és mindig vártam, hogy ez jöjjön már, annyira tökéletesen infantilis.

 

Dune - Hardcora Vibes

És íme, a mai trash partik egyik himnusza, a Hardcore Vibes is 1995 nyarán volt igazán nagy dal. Meg voltak örülve érte a réverek.

 

Scooter - Endless Summer

És végül, de nem utolsó sorba, a Scooter Endless Summerje is éppen '95-ben tarolt. Az örök nyári sláger!

 

Hogy nálunk mi ment akkoriban? Leginkább Ámokfutók, Soho Party és Happy Gang slágerek, de már ott volt a Bon Bon is vagy a Kozmix és az Emergency House. De ezekről majd egy későbbi bejegyzésben!

2023-07-01 22:13:17 - Mindenegyben Blog