MindenegybenBlog

Ez vár ránk január végén és februárban- szakértők is elképedtek

Ez vár ránk január végén és februárban- szakértők is elképedtek

Az elkövetkező napokban komoly próbatétel elé állítja az időjárás a szervezetünket. Változó frontok jönnek, hol meleg, hol hideg, hol kettősfrontok jelentkeznek, változatos csapadékkal. Hol eső, hol hó esik, bár jelentős mennyiség egyikből sem várható, és ónos esőre sem kell számítanunk. Viszont a szél erőteljesen érezteti majd hatását, időnként akár 90 km/h feletti széllökésekkel.

Szerdán jelentős hőmérsékleti különbségek várhatóak országszerte. A Dunától keletre fagyos idő lesz, míg a Dunántúlon 2-5 fokot mérhetünk. Az északi, északkeleti területeken akár -2, -5 fok is lehet, így akár 10 fokos eltérés is lehet a nyugati és keleti régiók között. Napközben az északnyugati részen 10 fok körüli maximumokkal, míg északkeleten alig pár fokkal a fagypont feletti hőmérsékletekkel. A Dunántúl más részein 5-7 fok, a Dunától keletre pedig 2-4 fok közötti maximumokkal számolhatunk.

A következő napokban havazásra, esőre és szélviharra kell készülni. Északon és északkeleten némi hó hullhat, az északkeleti határ mentén akár további 1-3 cm hó is eshet. Kezdetben északnyugaton, majd egyre inkább kelet felé is elered az eső, északon és északkeleten nappal havas eső, havazás is lehetséges. Északkeleten akár 2-5 cm friss hóréteg is kialakulhat, az északkeleti határ mentén pedig ennél több hóra is számíthatunk. A délnyugati szél megélénkül, majd délutánra nyugatias irányúvá válik, ekkor jelenhetnek meg az első záporok, főként a Dunától keletre, északon és északkeleten hózáporokkal.

Csütörtök éjszakára újabb hidegfront érkezik, északon már akkor viharos széllel! A hajnali minimumok 2-7 fok között alakulnak, nyugatabbra enyhébb reggellel. A felszakadozó felhőzet miatt nem lesz túlzottan hideg, de a viharos északnyugati szélben gyorsan érezhető lesz a hűvösebb idő. A legerősebb széllökések a Győr-Gyöngyös-Kecskemét-Veszprém vonalában várhatóak, míg az Őrségben a legkevésbé. Csapadékra nem kell számítani, de az északkeleti és délnyugati határ mentén kisebb eső előfordulhat. A maximumok 8-12 fok között alakulnak.

[LAPOZAS]

Ez vár ránk februárban - szakértők is elképedtek

A február igazi hideg  idővel indít, de aztán 15-e körül tavaszi  arcát mutatja. Majd 20-a környékén már 10 fokos nappali maximumok is lehetnek. A tél utolsó napjai a mostani számítások szerint 12-15 fokos áprilisi meleget hoznak. Reménykednünk kell abban, hogy az enyhébb február után a tavasz eleje nem hoz olyan havazós, hideg időt, mint amilyet 2017-ben vagy 2018-ban megéltünk.

FORRÁS: IDŐKÉP

MÁRCIUSBAN IS HAVAZNI FOG

Az idei tél belecsúszik a tavaszba. Március 6-án és 7-én visszatér a fagy és a szél, 11-én, 16-án és 17-én erős szélre kell számítani. Március 18-án és 19-én szélviharra és hóra számíthatunk, március 21-e után végre megérkezik az igazi tavasz.

címlapfotó:illusztráció!

2024-01-23 15:59:56 - Mindenegyben Blog