MindenegybenBlog

Ez most komoly?? MEGVAN A DÖNTÉS! Az Európai Parlament úgy döntött, hogy ezentúl a férfiak is szülhetnek!

Az Európai Parlament úgy döntött, hogy ezentúl a férfiak is szülhetnek!

A Gyurcsány-párt, a radikális baloldali Momentum és az MSZP utolsó megmaradt európai parlamenti (EP) képviselője, Ujhelyi István szerint a transznemű (transgender) férfiak teherbe eshetnek és következésképpen szülhetnek – legalábbis egy ilyen tartalmú jelentést szavaztak meg, amelyet Predrag Fred Matić horvát baloldali politikus terjesztett elő. A Fidesz, a KDNP és az RMDSZ EP-képviselői természetesen nemmel voksoltak a genderőrület legújabb, egyben leginkább hajmeresztő megnyilvánulására.

Szülhetnek a férfiak is– egyebek mellett ezt a kitételt is tartalmazza az Európai Parlament csütörtöki ülésén elfogadott jelentés, így kommentálta a szavazás végeredményét a kolozsvári székhelyű Krónika című magyar napilap.

A 378 szavazattal, 255 ellenszavazat és 42 tartózkodás mellett tető alá hozott állásfoglalás kijelenti, hogy a szexuális, illetve reproduktív egészséghez fűződő jog alapvető eleme a női jogoknak és a nemek közötti egyenlőségnek.

A horvát baloldali európai parlamenti képviselő, Predrag Fred Matić nevével fémjelzett dokumentum (a továbbiakban: Matić-jelentés) alapvető emberi jogként beszél az abortuszról.

Ez az RMDSZ véleménye a férfiak szüléséről

A Krónika szerint Horváth Anna, az RMDSZ ügyvezető alelnöke, Kolozsvár volt alpolgármestere a következőképpen vélekedett az EP által megszavazott Matić-jelentésről:Nem tudom eldönteni: sírjak vagy nevessek.... Egyesek szerint az EU legégetőbb feladata lehetővé tenni, hogy a férfiak is szülhessenek gyereket. Nesze neked családpolitika...

2021-06-26 22:37:58 - Mindenegyben Blog