MindenegybenBlog

EZ DURVA!!!! Több százezer nyugdíjas számított rá, de NEM FOG megérkezni a PÉNZÜK akkor, amikor számítanak rá!

EZ DURVA!!!! Több százezer nyugdíjas számított rá, de NEM FOG megérkezni a PÉNZÜK akkor, amikor számítanak rá!A kincstár naptár alapján a járandóságok nem kerülnek be az azonnali utalással érintett tranzakciók közé.

A Magyar Államkincstár közzétette a nyugdíjak utalásának időpontjait tartalmazó listát a honlapján. Ahogy lapunk korábban megírta, öt olyan hónap is lesz 2020-ban, amikor a megszokottnál hamarabb érkezhet meg a járandóság. A most közölt lista visszaigazolja a cikkünkben foglaltakat.

Az utalással érkező nyugdíjak rendszerint adott hónap 12.-én érkeznek meg a számlákra, az államkincstári átutalást követő munkanapon. Azonban előfordul, hogy hétvégére esik 12.-e, ilyen esetben viszont már pénteken megérkezik a nyugdíj. 

Jövőre négy ilyen hónap is lesz. Mindjárt az év első hónapjában hamarabb érkezik meg a nyugdíj, majd áprilisban, júliusban és szeptemberben is 12.-e előtt már a számlán lesz a járandóság. A kincstári naptár alapján októberben is korábban, már 9.-én elutalják a nyugdíjat, de mivel az a nap péntekre esik, a pénz csak hétfőn, 12.-én landol a számlákon, ami ugyebár munkanap.

2020-01-29 08:47:37 - Mindenegyben Blog