MindenegybenBlog

Eszméletlen lottó nyertesek és nyereményeik, amitől eldobod az agyad!

A lottószámok eltalálása világszerte folyamatosan lázban tartja a játékosokat. Óriási hagyománya és kultúrája van minden országban a lottózásnak, hiszen bárki egy pár szász forintos szelvénnyel emberi ésszel szinte felfoghatatlan vagyonra tehet szert, feltéve, hogy mellé szegődik a szerencse. Cikkünkben bemutatjuk, hogy hol lehet a legnagyobb összegeket nyerni és kik voltak azok a szerencsések, akik grandiózus pénznyereményt vihettek haza egy telitalálatos tippnek köszönhetően.

Az Egyesült Államokban a valaha kifizetett legnagyobb jackpot nyeremény a powerball játékon került kisorsolásra. A több, mint 1,5 milliárd dolláros főnyereményt azonban három telitalálatos szelvény tulajdonosának kellett szétosztani. Így a végére az adólevonások után az egyes kifizetések 327 millió dollárnál álltak meg. Az egy szelvényért kifizetett legnagyobb összeg az Államokban 1,537 milliárd dollár volt, melyet egy ügyvéd nyert meg 2019-ben. Az ismeretlen nyertes nem sokat árult el magáról a foglalkozásán kívül, így senki nem tudja pontosan, hogy ki is ő valójában. Ez persze teljesen érthető, hiszen ilyen rivalda fényre nem sokaknak van szüksége. A szerencsés fickó az egyösszegű kifizetést igényelte, amivel valószínűleg jól ellesz élete végéig.

A 2016-os Powerball 3 nyertese közül kettő viszonylag hamar jelentkezett a nyereményéért, míg a harmadik nyertes egészen 6 hónapot várt, mire jelentkezett. Az egyik nyertes pár John és Lisa Robinson, akik 327,8 millió dollárt vihettek haza, rögtön be is fektettek egy több, mint

6 millió dolláros házba, mely saját színházzal és tóval rendelkezik. A ház 10 hálószobával, 8 fürdőszobával van felszerelve és egy 320 hektáros területen fekszik.

Egy újabb komoly nyertes az a Lerynne West, aki 687 millió dollárt vihetett haza egy szép napon. Éppen pizzát ettek a nővérével, amikor kiderült, hogy ő az egy szem nyertese az iszonyatosan nagy összegnek. Nem vitték túlzásba az ünneplést, hiszen otthonukban pizzaevéssel és a lottószelvényt körültáncolva ünnepeltek kettesben.

Az elmúlt években Európa szerte az egyik legnagyobb nyeremény az Eurojackpot játékon kerül kisorsolásra, amely Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Sőt, már telitalálatos honfitársunk is volt a játékon, aki 90 millió eurót vihetett haza. Ez az összeg persze eltörpül az amerikai nyeremények mellett, de attól még komoly összegnek számít hazánkban és jónéhány európai országban egyaránt.

A briteknél kisorsolt legnagyobb nyeremény egy 161 millió fontos telitalálat volt, melyet Colin és Chris Weir nyertek meg. Náluk többet még senki nem nyert az Egyesült Királyság lottóján. A világ legnagyobb lottó játékának a spanyol Sorteo Extraordinario de Navidad, vagyis az “El Gordo” (Spanyol karácsonyi lottó) van elkönyvelve. 2012-ben még 720 millió euró főnyereménnyel végződött, míg 2020-ban már több, mint 2,5 milliárd euróra rúg az összesen kiosztott nyereményösszeg.

A sort szinte a végtelenségig lehetne folytatni a lélegzetelállító nyereményeket tekintve. Igyekeztünk csak a legnagyobbakat összegyűjteni cikkünkben, így csak néhányan kerültek be a sorba, de még rengeteg olyan érdekes sztorit lehetne összegyűjteni, hogy kik milyen összegeket nyertek és azoknak hogyan intettek búcsút néhány év leforgása alatt. Bármilyen ámulatba ejtők is ezek a nyeremények, mindenképp fontos a helyén kezelni a hirtelen jött gazdagságot, hiszen amilyen könnyen jön egy-egy vagyon, ugyanolyan gyorsan el is párologhat.

2020-05-20 08:34:13 - Mindenegyben Blog