MindenegybenBlog

Előzésben lévő teherautót előzött volna az Audi, egy kombájn vágókésének rohant Kisdarócnál

Előzésben lévő teherautót előzött volna az Audi, egy kombájn vágókésének rohant Kisdarócnál.A teherautó is a kombájnt előzte, de hárman más sokan voltak az úttesten.Egy Kisunyom felé tartó teherautó kezdett egy lassú mezőgazdasági munkagép előzésébe, amikor a teherautó mellett a padkán elhajtott egy Audi, ami megpördült és a kombájn vágóasztalának csapódott – írta a balesetről a 112 Press, amely további képeket is közölt.

A balesetben szerencsés módón senki sem sérült meg. Az eset úgy történ, hogy az aratás végeztével a kombájn pár száz méterrel korábban hajtott fel a főútra, kísérőautó segítségével és nem sokkal később már el is hagyta volna a 86-ost.

A járműszerelvény kb. 25 km/óra sebességgel haladt.

A szlovák rendszámú teherautó magyar vezetője elmondta, hogy belenézett a tükörbe, kitette az irányjelzőjét és így kezdte meg az előzést. Az Audi ezután húzott el mellette a padkán, majd a személyautó sofőrje elvesztette az uralmát a járműve felett és ezután ütközött a John Deere munkagéppel. Az Audi a teherautóval nem ütközött.

A mezőgazdasági munkagépek vezetői nincsenek könnyű helyzetben, mivel számukra sok helyen nem állnak rendelkezésre olyan főutakat tehermentesítő mezőgazdasági utak, mint Ausztriában, így kénytelenek igénybe venni a főutakat is a munkaterületre jutáshoz.

2019-07-28 09:56:18 - Mindenegyben Blog