MindenegybenBlog

Elmosta a vihar éjszaka a fél országot:Folyókká változtak az utak, mindent vitt magával a vihar – videó

Elmosta a vihar éjszaka az országot: Hatalmas káosz, villámárvizek, jégeső

 

A tűzoltók nagyüzemben dolgoznak

A Vihar Pusztítása Pest Vármegyében

Szerdán a tomboló vihar hatalmas károkat okozott Pest vármegyében. A heves széllökések és intenzív esőzés fákat döntöttek ki és ágakat szakítottak le, borzalmas káoszt hagyva maguk után. A katasztrófavédelem műveletirányítási ügyeletére már több mint negyven bejelentés érkezett.

A katasztrófavédelem szerda esti jelentése szerint a viharos időjárás folyamatos munkát ad a tűzoltóknak. Az erős szél és az intenzív csapadék hatására utakra, kerítésekre és vezetékekre zuhantak a kidőlt fák és letört ágak, melyek eltávolítása rendkívüli erőfeszítéseket igényel. Üllőnél az M0-s autóútra, míg Dabasnál az 5-ös főútra dőlt egy hatalmas fa, amelynek eltávolításán a tűzoltók dolgoznak.

Veresegyházán a Hegyalja utcában, a Budapesti utcában és a Találkozók útján szintén kidőlt fák miatt kértek segítséget a katasztrófavédelemtől. A főváros XVII. kerületében az Ásvány, Újlak és Összekötő utcákban riasztották a tűzoltókat, hogy felszámolják a vihar okozta károkat.

A sötét, vészjósló égbolt alatt a vármegye és a főváros tűzoltóegységei éjt nappallá téve dolgoznak, hogy helyreállítsák a rendet és eltávolítsák a vihar pusztító nyomait. Az emberek aggodalomtól sújtva figyelik, ahogy a természet ereje pusztító hatását mutatja, és remélik, hogy mielőbb véget ér ez a rémálom.

A reptéren késésekre kell számítani

A repülőtér környezetében ma délután tomboló zivatar miatt a ma esti Budapestre érkező és innen induló járatok esetében is késésekre lehet számítani

– írta a hivatalos  a Budapest Airport. Fél, másfél órás késéseket látni a járatoknál.

Sötét Napok Orosházán: Beázott a Kórház

Szerdán kora délután hatalmas eső zúdult Orosházára, ami súlyos károkat okozott a helyi kórházban és a szakrendelőben. Az egészségügyi intézmény közleménye szerint a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű esővizet a kórház csapadékvíz-elvezető rendszere nem tudta kezelni, így beázott a belgyógyászati szárny és a szakrendelő.

A legnagyobb kár a fekvőbetegek épülettömbjének 6. emeletén történt, ahol a folyosón és az egyik kórteremben egy négyzetméteres területen leszakadt a plafon. Szerencsére senki nem sérült meg az incidens során. A kórház dolgozói gyorsan reagáltak, és rövid idő alatt kiürítették az érintett épületszárnyat, biztosítva a betegek biztonságát.

A szakadó eső és az elöntött kórház képe nyomasztóan hatott a város lakóira, emlékeztetve őket a természet erejére és a váratlan katasztrófákra. Az orosházi kórház dolgozói és betegei most egy nehéz időszakot élnek át, miközben próbálják helyreállítani az intézmény működését és biztonságát.

Az Orosházán jégesővel átvonuló vihar érintette a szakrendelő épületét is, amelynek földszintje ázott be. Az érintett területet takarítani, fertőtleníteni fogják, emiatt csütörtökön más helyen rendel az egyik házi gyermekorvos, ideiglenesen áthelyezik a nőgyógyászati szakrendelést, a védőnői szolgálat pedig nem fogad pácienseket – közölték.

Egy videó Orosházáról:

Elárasztották a felvételek a közösségi médiát

Durva jégverés volt a Bács-Kiskun megyei Tiszaalpáron is, pattogtak a diónyi nagyságú jégdarabok.

 

 

Veresegyházáról is van felvétel:

Estére narancs riasztás

Zivatar veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye területére a HungaroMet Zrt. szerda este.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint a három vármegye érintett járásaiban hevesebb zivatarokra kell számítani. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is.

Fotó: Hungaromet

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt javasolja, hogy vihar idején fokozottan figyeljünk a fák, fasorok, állványzatok közelében. A ház környékéről minden olyan tárgyat, amelyet a szél felkaphat – kerti bútort, szerszámot, kisebb cserepes növényt – érdemes védett helyre vinni.

Azt tanácsolták, hogy ha valakit autóvezetés közben ér a felhőszakadás, akkor lassítson, vagy lehetőség szerint álljon meg, amíg a heves zivatar elvonul.

Felhívták a figyelmet továbbá arra, hogy ahol villámárvíz alakul ki, ott már bokáig érő vízfolyás is ledöntheti az embert a lábáról.

Azt kérik, ha valaki bajba jutott embert vagy leszakadt vezetéket lát, jelezze a 112-es segélyhívón.

2024-07-18 06:28:42 - Mindenegyben Blog