MindenegybenBlog

Elmondta az igazságot !Ezért lépett vissza Hosszú Katinka - Hatalmas botrány az olimpián

Botrány az olimpián – visszalépett Hosszú Katinka

A címvédő Hosszú Katinka a hetedik idővel jutott be a 200 méter vegyes szerdai fináléjába a tokiói olimpia úszóversenyének keddi elődöntőjéből.

A világcsúcstartó Hosszú futamában 2:10.22 perccel csak az ötödik helyen csapott célba, azaz 52 századdal lassabbnak bizonyult, mint egy nappal korábban az előfutamban. Ennek ellenére biztosította helyét a fináléban, mivel a másik futamból mindössze ketten előzték meg.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú, aki 400 méter vegyesen ötödik lett, a továbbjutás ellenére nem ment végig a vegyeszóna kanyargós útvonalán, kibújt a kordonok között, levágta az utat, majd dühösen és csalódottan összepakolta a holmijait és távozott.

A döntőt közép-európai idő szerint szerdán 4.45-kor rendezik.

Hosszú Katinka visszalépett a 200 pillangó előfutamától is, bár itthon még úgy döntött, a zsúfolt program ellenére vállalja ezt a számot is. A verseny fél egykor lesz, egy órával korábban még hosszú Katinka neve is ott volt a 16 induló között, de a Telexnek az úszók kapitánya megerősítette: nem lesz ott a rajtnál.(MTI)

[LAPOZAS]

A finálé után némileg csalódottan nyilatkozott az M4 Sportnak, és kereste a szavakat.

Nem tudom pontosan megfogalmazni, mi jár most a fejemben. Ilyen időket sokszor úsztam már. Nagyon rossz, hogy ez pont most jött ki. Nem akarok kifogásokat keresni, amiért egy évvel elhalasztották az olimpiát, de nyilván máshogyan kellett felkészülni. Nagyon frusztrál, hogy ez így sikerült. Próbálkoztam mindenfélével, hogy gyorsabb legyek, ez most nem jött össze" -értékelt Hosszú Katinka.

Hosszú Katinka csalódott volt a 200 méter vegyes döntője utánFORRÁS: AFP/ATTILA KISBENEDEK

"Tegnap görcsösen úsztam, ma próbáltam lazábban. Így se volt jó, és úgy se. Mindent kiadtam magamból. Bosszantó, hogy 2:08.5 elég volt az aranyhoz" - tette hozzá.

A magyar úszó elmondta, hogy ettől az eredménytől függetlenül 200 méter háton is indulni fog, csütörtökön medencébe ugrik a szám előfutamában.

2021-07-28 07:48:56 - Mindenegyben Blog