Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
ELHUNYT Matthew Perry. Kiderült az igazság a halálával kapcsolatban
Mindenegyben Blog - 2023. október 29. (vasárnap), 08:11

ELHUNYT Matthew Perry. Kiderült az igazság a halálával kapcsolatban (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2023 okt 29

Chandler meg akarja kérni Monica kezét, ám az étteremben kínos helyzet áll elő. Monica régi szerelmét, Richardot épp az ő asztaluk mellé ültetik.

Kezdetek

Hirdetés
[ ] Hirdetés

A Massachusetts állambeli Williamstownban született színész apától és újságíró anyától. Perry fiatalon a kanadai Ottawába költözött, miután szülei szakítottak.

Felnőve Perry a tenisz iránti szenvedélyét űzte, és Kanadában a legjobb teniszezővé vált. Apjához hasonlóan a fiatalabb Perry is érdeklődést mutatott a színészet iránt, miután tinédzser korában Los Angelesbe költözött, hogy vele éljen.

Perry első bejegyzett szerepe a „240-Robert” című drámában játszott kis szerepet 1979-ben. Innen további részek kerültek a sorozatba, mint például a „Charles in Charge”, „Silver Spoons” és „The Tracey Ullman Show”.

Első filmszerepét még középiskolás korában játszotta River Phoenix mellett az 1988-as „A Night in the Life of Jimmy Reardon” című filmben. A film megjelenése előtti évben Perry szerepelt a „Second Chances” (később a „Boys Will Be Boys” névre keresztelt) sitcomban, amely egy férfiról szól, aki meghal, és visszatér a földre, hogy mentorálja fiatalabb énjét, akit Perry alakít.

A sorozat nem találta meg a közönségét, de Perry továbbra is több előkelő szerepet kapott olyan tévéprojektekben, mint a „Growing Pains”, a „Who's The Boss” és a „Beverly Hills, 90210”.

„Baráti” hírnév

Ám 1994-ben a „Friends” című szitkomban alakították a barátságos és szarkasztikus Chandler szerepét, amely híressé tette.

A különös szerep miatt 2002-ben Primetime Emmy-jelölést kapott. Négy további jelölést is kapott a tekintélyes tévészínészi díjra, köztük kettőt azért, mert Joe Quincy szerepét alakította a „The West Wing”-ben.

(A „Friends” a Warner Bros. Television produkciója volt, amely a CNN anyavállalata, a Warner Bros. Discovery tulajdonában van.)

A Barátok köztben Perry Courteney Cox, Matt LeBlanc, David Schwimmer, Jennifer Aniston és Lisa Kudrow mellett szerepelt a New Yorkban élő, szoros baráti társaságról szóló vígjátékban.

A csoport az NBC páratlan „Must-See TV” sorozatának szereplőivé vált, és olyan szintű hírnevet szerzett magának, amely ritkán látható a televízióban vagy bárhol máshol.

A képernyőn kívül a színészek olyan közel kerültek egymáshoz, mint a sorozat szereplői, és híresen tárgyaltak arról, hogy akkoriban a legjobban fizetett televíziós sorozatok egyikévé váljanak.

A show segített felerősíteni Perry karrierjét, és hamarosan szerepet kapott a filmvásznon az 1997-es „Fools Rush In”, az „Almost Heroes” 1998-ban és a „The Whole Nine Yards” 2000-ben.

Míg a „Barátok” volt a legismertebb tévésorozata, Perry a „Studio 60 on the Sunset Strip” című filmekben is szerepelt, a „Mr. Sunshine” és „The Odd Couple”.

Perry memoárja

2022 novemberében kiadott egy visszaemlékezést „Barátok, szerelmesek és a nagy szörnyűség: emlékirat” címmel.

Ebben Perry felfedte, hogy opioidokkal való visszaélése 49 éves korában vastagbélrepedéshez vezetett. Az orvosok két százalék esélyt adtak neki a túlélésre, írta, és két hétig kómában volt, majd további hónapokat a kórházban.

A színésznek 14 műtétre volt szüksége, hogy helyrehozza az összes hasi károsodást, és bevallotta, hogy az évek során 15 alkalommal ment el rehabilitációra, abban a reményben, hogy megszabaduljon drogfüggőségétől.

„Ami a legjobban meglepett, az a rugalmasságom” – mondta tavaly a People-nek a könyvre hivatkozva. „Az a mód, ahogy vissza tudok térni ebből a sok kínzásból és szörnyűségből. Szeretném elmesélni a történetet, bár kicsit ijesztő minden titkod egy könyvben elmondani, nem hagytam ki semmit. Minden benne van."

Perry őszintén beszélt a függőséggel való küzdelméről, amellyel még karrierje csúcsán is megküzdött.

„Naponta 55 Vicodint szedtem, 128 fontot nyomtam, a Barátok köztben 30 millióan néztek – és ezért nem tudom megnézni a műsort, mert brutálisan vékony voltam” – mondta Perry a CBC-nek adott interjúban . tavaly . „Nem néztem a műsort, és nem is néztem, mert azt mondhatnám, hogy iszom, ópiátok, ivás, kokain” – mondta. „Szezonról évszakra meg tudnám állapítani, hogyan néztem ki. Ezért nem akarom megnézni, mert én ezt látom."

Perry 2018-ban kezdett randevúzni Molly Hurwitz irodalmi menedzserrel, a pár pedig 2020-ban jegyezte el egymást. Eljegyzésüknek 2021-ben vetettek véget, Perry akkori nyilatkozatában ezt mondta : „Néha a dolgok egyszerűen nem működnek, és ez az egyik. Mollynak a legjobbakat kívánom.”

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés