MindenegybenBlog

EKKOR ÉRKEZIK A HAVAZÁS ÉS A FAGY! Országos fagy ekkor érkezik, havazással, borzalmas hideggel köszönt be az igazi tél!

A következő napokban már fagyokra is készülni kell - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a Facebook-oldalán. Azt írták: egyelőre gyenge fagyok fordulhatnak elő, péntek reggelre legnagyobb eséllyel az Északi-középhegységben - főleg Borsodban - lehet gyenge fagy. A Kisalföld tágabb környezetében, valamint az Őrség és a Nyírség egyes részein is megvan az esély fagyokra, ezeken a tájakon a szél időszakos leállása kulcsfontosságú tényező lehet. A középső országrészben pedig a rétegfelhőzet megmaradása/kialakulása akadályozhatja meg, hogy 0 fok alá hűljön a levegő.

Az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésük szerint pénteken jórészt mindenhol gyengén felhős, napos idő várható csapadék nélkül. A leghidegebb órákban általában mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet, de a fagyzugos, derült részeken akár mínusz 4 fok is lehet. Napközben 9-14 fokig melegszik a levegő.

Szombatra virradó éjjel, majd reggel és estétől sokfelé készülni kell ködre, amely helyenként napközben is hosszabb ideig megmaradhat. A borult, párás, ködös tájakon előfordulhat szitálás is. Napközben napos és párás területek egyaránt lesznek. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 5, a maximumhőmérséklet általában 8 és 14 fok között valószínű, de a tartósabban ködös részeken ennél hidegebb is lehet.

[LAPOZAS]

Vasárnap reggel és estétől is sokfelé lesz sűrű köd. Napközben az ország nagy részén borult, párás, helyenként tartósabban ködös idő várható, de lesznek még néhány óráig napos területek is. A borult, párás, ködös tájakon előfordul szitálás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet általában 6 és 12 fok között alakul, de a naposabb vidékeken 13, 14 fokot is mérhetnek - olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

Novemberben megérkezhet a havazás: ez vár ránk a meteorológusok szerint a következő hónapban 

Az utolsó őszi hónap sok csapadékot hozthat, ám viszonylag enyhének ígérkezik, hiszen még november közepén is felkúszhat a hőmérő higanyszála 19 fok fölé. Az első két hétben változékony időjárásra van kilátás, sok napsütéssel, kevés csapadékkal, a maximum hőmérséklet 16 fok lesz, ám a minimum 2 fok alá is süllyedhet - írja a Femcafe.

 

A harmadik héttől valószínűleg megérkeznek már a mínuszok és a havaseső és a hózápor is, főként a magasan fekvő területeken. November utolsó hetében és december elején előreláthatólag csapadékos időjárásban lesz részünk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 fok körül alakul, míg a legalacsonyabb -1 fokra csökkenhet.

 

2020-11-05 19:25:27 - Mindenegyben Blog