MindenegybenBlog

Egyre pokolibb a helyzet –Itt a világvége? Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint legalábbis

Egyre pokolibb a helyzet –Itt a világvége? Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint legalábbis

 

Na ezt megemlegetjük: Visszatér a kánikula és a 30 fok

Csütörtökön fátyol- és gomolyfelhők zavarják a napsütést, a helyenként megvastagodó felhőzetből néhol északon és északkeleten fordulhat elő átmenetileg kisebb eső. Erős, a Dunántúlon és a középső tájakon sokfelé viharos lesz a déli, majd a délnyugati szél. Délután 23 és 29 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken egy hidegfront előterében helyenként nyugaton, északnyugaton és északon alakulhat ki időnként eső, zápor, máshol viszont még sok napsütésre, meleg időre van kilátás. Élénk, erős lesz a déli, délnyugati szél. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, a csúcshőmérséklet 20 és 31 fok között alakul, északnyugaton mérhetjük a legalacsonyabb maximumokat. Szombaton a hidegfront hatására gyakran erőteljesen megnövekszik a felhőzet, és több tájegységünkön kialakulhat eső, zápor, délen, délkeleten és keleten helyenként zivatarok jöhetnek. Többfelé élénk, néhol erős lesz a nyugatira, északnyugatira forduló szél. A legmagasabb hőmérséklet 17 és 28 fok között alakul, északnyugaton lesz a leghűvösebb, délkeleten a legmelegebb a délutáni órákban.

Vasárnap elsősorban a Dunától keletre alakulhat ki még eső, zápor, majd késő délutánra mindehol megszűnik a csapadék. Nyugat felől egyre többfelé kisüt a nap. Az élénk, erős északias szélben mindössze 13 és 19 fok közé melegszik a levegő. Hétfőn sok napsütésre, csapadékmentes időre számíthatunk. A Dunától keletre még sokfelé erős lesz az északi, északkeleti szél. Reggelre helyenként 5 fok alá csökken a hőmérséklet, majd délután 15-20 fokot mutathatnak a hőmérők.Kiadta: Herrmann Dóra (ma 08:35) 

2024-09-26 08:22:48 - Mindenegyben Blog