MindenegybenBlog

⚡️⚠️Csernobil lángokban áll, százak küzdenek a tűzvésszel 😟

Félelmetes: lángokban áll Csernobil, több százan küzdenek a tűzvésszel

A Kijevi régióban, Csernobil környékén hatalmas tűz ütött ki, amelyet immár második napja próbálnak megfékezni a hatóságok. Az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat tájékoztatása szerint közel négyszáz tűzoltó és több mint száz speciális berendezés dolgozik a lángok megfékezésén.

Katasztrófa az egykori atomreaktor közelében

Az erős szél miatt a tűz rendkívül gyorsan terjed, és egyre több területet érint. A katasztrófavédelem szóvivője, Viktorija Ruban, elmondta, hogy a növényzet ismét lángra kapott a csernobili zónában, néhány nappal azután, hogy egy korábbi tüzet sikerült eloltani. A lángok először húsz hektárnyi területet pusztítottak el, mára azonban már több mint 2600 hektár áll lángokban.

A hatóságok folyamatosan figyelik a sugárzási szintet

Bár a tűz kiterjedése és intenzitása aggodalomra ad okot, a hatóságok szerint a radioaktív háttérsugárzás nem haladja meg a megszokott szintet, így egyelőre nincs közvetlen veszély a környező lakosságra.

A tűzoltók erdészeti gépekkel, buldózerekkel és traktorokkal próbálják megfékezni a lángokat, azonban a kedvezőtlen időjárás tovább nehezíti a munkát. A hatóságok és a mentőcsapatok folyamatosan küzdenek a terjedő tűz ellen, de a helyzet továbbra is kritikus.

Firefighters can't control fire in Chernobyl zoneThe fire in the areas contaminated by the Chernobyl disaster broke out on September 3 after a Russian drone missile attack on Ukraine.In its latest report on Saturday, the State Agency of Ukraine for the Management of the… pic.twitter.com/38S8svuPrk

— Belsat in English (@Belsat_Eng) September 9, 2024

2024-09-09 19:42:31 - Mindenegyben Blog