MindenegybenBlog

Csekkesek figyelem! 1000 forintos késedelmi kamatot kaptok ezért! Még kevesen tudnak róla! Erről érdemes tudni minden sárga csekkesnek! Itt tájékozódhatsz >>>

NE LEPŐDJ MEG HA EZENTÚL 1000 FORINT LESZ A KÉSEDELMI KAMAT A KÉSVE FIZETETT SZÁMLÁRA!

A Tékozló Homár weboldalon egy igen érdekes történetre lettünk figyelmesek! Az egyik olvasó felháborodott levelét tették közzé, mely szerint a hölgy ez egyik telefonszolgáltatótól e-mailben kapott fizetési felszólítást, melyért 1000 azaz ezer forintot számoltak fel! A hölgy teljesen kiakadt,hogy egy e-mailben küldött felszólítás 1000 forintba kerül, amikor a szolgáltató költsége vele körülbelül 0 forint, illetve a jogszerűséget is vitatja! A Tékozló Homár utánajárt az eseményeknek >>>>A Tékozló Homár a következőket Telekom Magyarország Nyrt. általános szerződési feltételeit áttekintve teljesen jogszerű, hogy a késve fizetett számla után késedelmi kamatot számolnak fel.Illetve a fizetési felszólítás díját is jogosult kiszámlázni az előfizetőnek.Az 5/a-5/d mellékletek meghatározzák a fizetési felszólítás összegét is, amely valamennyi szolgáltatás esetében 750,- Ft.

A Tékozló Homár megemlíti azt is, hogy amikor szerződést kötünk a szolgáltatóval lehetőségünk nyílik arra, hogy válasszunk, hogy a számlát postán vagy elektronikusan szeretnénk megkapni, ha az elektronikus utat választjuk, akkor kedvezményhez juthatunk az előfizetés díjából!

A szabályzat ezt meghaladóan nem teszi kötelezővé a szolgáltató számára, hogy a fizetési felszólítást kizárólag postai úton tehetné meg, így az e-mailben küldött felszólítás is jogszerűnek tekinthető.

Forrás : http://homar.blog.hu/

2017-09-16 17:29:47 - Mindenegyben Blog