Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Családi pótlék, gyed, gyes, gyed extra, csok, abortusztilalom 2018. Január 1-től >> ezek a változások jönnek!
Mindenegyben Blog - 2017. október 10. (kedd), 18:25

Családi pótlék, gyed, gyes, gyed extra, csok, abortusztilalom 2018. Január 1-től >> ezek a változások jönnek! (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2017 okt 10
Hirdetés
[ ]

Mely területeken nem elégedett az eddigi eredményekkel?Számunkra az egyik legfontosabb dolog, hogy a magyar családok érezzék, hogy a korábbinál jobban élnek. Ezen a területen jelentősen sikerült a korábbi helyzeten javítanunk, például a családi adókedvezménynek vagy a CSOK-nak köszönhetően. A rugalmas foglalkoztatási formák feltételeinek biztosításában és az atipikus munkavégzés kultúrájának elterjesztésében azonban még bőven akad teendőnk, itt egyelőre nem sikerült jelentős áttörést elérni. Bár a női foglalkoztatottság még soha nem volt ilyen magas, nemzetközi összehasonlításban van lemaradásunk. A női rugalmas foglalkoztatás növekedése a munkaerőhiány egyre égetőbb problémájára is jelenthet egyfajta megoldást.

Lesz-e kormányzati programcsomag a rugalmas munkavégzés vagy a távmunka területén?A Munkahelyvédelmi Akció is tartalmaz olyan elemet, amely támogatja a részmunkaidős foglalkoztatást. Egy másik fontos intézkedése, hogy a munkaadó törvényi előírás szerint köteles a munkaerőpiacra visszatérő kismamának részmunkaidős állást biztosítani. Sok lehetőséget rejt magában a távmunka is. Természetesen vannak olyan munkakörök, amelyeket nem lehet ilyen formában végezni, például diákokat írni-olvasni tanítani távoktatás keretein belül. Azonban egy kis átképzéssel elérhető, hogy az ilyen helyzetben lévő édesanyák máshogyan kapcsolódjanak be rugalmas formában a munkaerőpiacba.

Ezek a programok segíthetnek abban, hogy a hazai cégek hozzáállása megváltozzon az édesanyákkal kapcsolatban?

Hirdetés

Szeretném, ha a családbarát ország fogalomhoz a rugalmas foglalkoztatási formák is szorosankapcsolódnának. A munkaadóknak is fel kell ismerniük, hogy családbarát intézkedésekkel növelhetik aversenyképességüket. Létezik olyan munkavállaló, mondjuk egy édesanya, aki például négykor feláll az asztalától, hogy az óvodába siessen gyermekéért, de este nyolckor, immár otthonról, ismét leül a számítógép elé, és folytatja a munkát. Nem a családos és az egyedülálló, hanem a szorgalmas és a lusta dolgozók között kellene különbséget tenniük a munkaadóknak. A bölcsődei férőhelyek száma hogyan változott, és hogyan lehetne ezen a területen előrébb lépni?Jövő év január elsejétől változik a szabályozás, annak érdekében, hogy mindenki hozzájuthasson a bölcsődei szolgáltatásokhoz. Eddig csak a 10 ezer főnél népesebb településeken volt kötelező a bölcsődei szolgáltatást biztosítani, míg 2017-től azokon a településeken is kötelező lesz, ahol negyven vagy annál több három évalatti gyermek van, illetve legalább öt olyan gyermek él, akiknek a szülei igénylik a napközbenigyermekfelügyeletet. Nemcsak hagyományos bölcsődék lesznek, hanem mini, munkahelyi és családi bölcsődék is létrejönnek jelentős kormányzati támogatással. A bölcsődei szakma szerint az elmúlt években több minden történt, mint a megelőző 25-ben. A gyed extrának köszönhetően megnőtt az igény a bölcsődékre. Eddig 28 milliárdot fordítottunk bölcsődei férőhelybővítésre, míg a következő években, 2020-ig100 milliárd jut majd óvoda- és bölcsődefejlesztésre. A bölcsődei dolgozók bérét pedig 30-40 százalékkal növeltük meg. Korántsem értünk még azonban az út végére, mivel szeretnénk elérni, hogy az édesanyákat ne akadályozza meg a munkaerőpiacra történővisszatérésben az, hogy nincsen a közelükben bölcsőde.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés