MindenegybenBlog

Borzasztó FELVÉTELEK érkeztek az ÁRVÍZRŐL!

Árvízhelyzet Magyarországon: Politikusok a gátaknál, folyók kiléptek medrükből

Az elmúlt napok heves esőzései miatt több folyó kilépett medréből, és súlyos árvízi helyzet alakult ki Magyarországon. Karácsony Gergely előre jelezte az esetleges lezárásokat, míg Nagy István agrárminiszter lemondta minden hivatalos programját, hogy a gátaknál segítsen az árvízi védekezésben. A nagy mennyiségű csapadék, amelyet a Boris ciklon hozott, komoly károkat okozott országszerte, különösen a vízgyűjtő területeken. Az esőzés kedden enyhül, de a helyzet addig még súlyosbodhat.

 

 

Szükségállapot Bécs és Pozsony környékén: súlyos áradások miatt evakuálások

A heves esőzések következtében Bécs és Pozsony környékén szükségállapotot vezettek be, és több embert evakuálni kellett otthonaikból. A közlekedés jelentős akadályokba ütközik, és több útszakasz járhatatlan. Csehországban egyes településeket teljesen elvágott a víz, miután néhány nap alatt több száz milliméter csapadék hullott. Magyarországon is fokozódik a veszély, a legsúlyosabb árhullám még várható. Az Európai Unió már dolgozik azon, hogy anyagi támogatást nyújtson a károk enyhítésére, amelyek az évtized egyik legnagyobb árvizét jelenthetik Európában.

A Kölntől délnyugatra található Erfstadt-Blessemről egészen drámai képeket közölt a helyi kormányhivatal. A településen nagyon gyorsan és erőteljesen mosta alá a víz a házakat, amelyek egy része teljesen vagy részben összedőlt, halálos áldozatokat követelve. Amint az alábbi képeken látszik, egyes helyeken gyakorlatilag eltűnt a talaj.

++ Eilmeldung ++ In #Erftstadt-Blessem sind Häuser massiv unterspült worden und einige eingestürzt. Es werden etliche Personen vermisst. Aus den Häusern kommen Notrufe, aber eine Rettung ist vielfach nicht möglich. Unser Katastrophenschutz ist vor Ort. Fotos: Rhein-Erft-Kreis pic.twitter.com/Waaq3tMciM

— Bezirksregierung Köln (@BezRegKoeln) July 16, 2021

 

2024-09-16 11:25:55 - Mindenegyben Blog