Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Bankkártyások figyelem! Ha pénzt vesztek ki az ATM-ből az összeg végződjön 9-re!
Mindenegyben Blog - 2023. augusztus 10. (csütörtök), 10:07

Bankkártyások figyelem! Ha pénzt vesztek ki az ATM-ből az összeg végződjön 9-re! (3. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2023 aug 10

>Mitől függ az, hogy éppen  milyen bankjegyek vannak az ATM-ekben?Sok tényező befolyásolja azt, hogy az ATM-ből milyen címletekben tudjuk felvenni a pénzt, erről  fontos információkat a Trezex Hungaria Zrt. közölt, amely vállalat több pénzintézet automatáját is üzemelteti:

  • mennyire népszerű egy adott címlet

Például nem annyira népszerű a 2 000 forintos bankjegy, ezért ezt a Pénzcentrum munkatársa csupán  csak egy bank automatájából tudta beszerezni, ezzel szemben  az 1 000 forintos bankjegy szinte minden  ATM-ben megtalálható.

Hirdetés
[ ]
  • nagyon számít, hogy hol van az ATM

Ha inkább vállalkozások használják az automatát, akkor jellemzően  nagyobb címleteket helyeznek  bele, míg a lakosság által közkedvelt helyeken, vagy  az egyetemek környékén inkább jellemzően kisebb címletek fogynak jobban. De teljesen mások a készpénzfelvételi szokások egy városban mint  egy faluban.

  • az is számít, hogy melyik bank használja az automatát

Jelentősen változhat bankonként az is, hogy milyen címleteket kérnek az automatába. Az sem mindegy természetesen, hogy hány kazetta van az ATM-ben, azaz, egy adott gép hányféle címletet tud külön kezelni. De jellemzően  4 különböző címlet közül választhatunk az automatáknál: a legnépszerűbb bankjegyek közé tartozik az 1 000-es, az 5 000-es és a 10 000-es bankjegy.

Azt, hogy milyen címletű bankjegyek kerülnek az automatákba, elsősorban  az adott ATM-nél jellemző készpénzfelvételi szokások határozzák meg.

Hirdetés

A Pénzcentrum által megkérdezett bankok is  hasonlóan válaszoltak, amikor arról érdeklődtek, hogy az ATM-eken miérti s nincs címletválasztási lehetőség. A  pénzintézetek nagy többsége közölte, hogy  a címletválasztás bevezetését ezután sem tervezik . Volt olyan pénzintézet, amely  technikai okokra hivatkozott, de sok bank azt tartja fontosabbnak, hogy folyamatosan töltve legyenek és  azok    megszakítás nélkül működni tudjanak.

Forrás : penzcentrum.hu

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés