MindenegybenBlog

Ártatlan vagyok! Megszólalt K. Endre, a kegyelemben részesített volt bicskei igazgatóhelyettes

Ártatlan vagyok!

Megszólalt K. Endre, a kegyelemben részesített volt bicskei igazgatóhelyettes!

K. Endre, aki a bicskei gyermekotthon pedofil ügyében bűnsegédként funkcionált és emiatt három év négy hónap börtönbüntetést kapott, mert megkísérelte rávenni az egyik zaklatott gyermeket, hogy vonja vissza a feljelentését, most kizárólagos interjút nyilatkozott a Blikknek.

Az egykori bicskei igazgatóhelyettes, akit kegyelem illetett meg, ezen a héten beszélt a Blikknak. K. Endre tudatában volt annak, hogy a gyermekotthon korábbi igazgatója számos gyermeket molesztált az intézmény falai között, és ebben a szándékában úgy próbált segíteni, hogy előzetesen megfogalmazott egy hamis vallomást egy gyermek nevében, amelyet a pedofil igazgató jelenlétében kívánt aláíratni vele.

Azonban a Blikk interjújában K. Endre azt állítja, hogy ártatlanul került bele ebbe az ügybe, tagad minden bűncselekmény elkövetését, és azt is, hogy tudomása lett volna V. János, a gyermekotthon vezetőjének szexuális visszaéléseiről.

.

Ártatlan vagyok, egy meghurcolás áldozata. Magam is mélységesen elítélem a pedofíliát, sajnálom, ami történt, tanárként és tisztességes emberként is együtt érzek az áldozatokkal. A tizenkét oldalas, a közösségi oldalra is feltett nyilatkozatomban is megerősítem ezt, valamint azt is, a volt igazgatóm mellett egy másik nevelő is molesztált gyermekeket, őt személyesen én buktattam le, el is ítélték emiatt

[LAPOZAS]

– mondta.

K. Endre szerint a bírói végzés azt mondja ki, hogy ő csak az igazgató elleni eljárásról és nyomozásról tudott, így ő már „nem tehetett semmit”.

Azt is cáfolom, a bíróság előtt is végig tagadtam, hogy bármilyen hamis vallomást is én írtam volna a gyerekek helyett, vagy hogy erőszakkal, zsarolással akartam ezek aláírására kényszeríteni egy fiatalkorú neveltet. (...) Családi ügyvédünk tanácsára semmit nem szeretnék hozzátenni a történtekhez, egyelőre elégedjenek meg ezzel

– folytatta.

A kegyelemben részesített volt bicskei igazgatóhelyettes nevében szombaton megjelent egy Facebook-poszt, amely hosszasan magyarázta a saját meglátását az ügyről.

2024-02-13 11:05:27 - Mindenegyben Blog