Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Április 25-től 100%-os támogatás szemüvegre, keretre, lencsére!- INGYENES SZEMÜVEGKERET, SZEMÜVEG LENCSE, KOMPLETT SZEMÜVEG! ÍGY CSINÁLTATHATJA MEG TELJESEN INGYEN! Csináltasson szemüveget ingyen! – ITT a rendelet erre hivatkozzon :
Mindenegyben Blog - 2019. április 25. (csütörtök), 10:46

Április 25-től 100%-os támogatás szemüvegre, keretre, lencsére!- INGYENES SZEMÜVEGKERET, SZEMÜVEG LENCSE, KOMPLETT SZEMÜVEG! ÍGY CSINÁLTATHATJA MEG TELJESEN INGYEN! Csináltasson szemüveget ingyen! – ITT a rendelet erre hivatkozzon : (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2019 ápr 25

A munkáltató karbantartás, tisztítás, javítás vagy csere útján köteles gondoskodni arról, hogy a védőeszköz használható, valamint megfelelő higiénés állapotban legyen.

A személyi jövedelemadóról szóló törvény értelmében adómentesek a jogszabály által előírt használatra tekintettel juttatott védőeszközök, továbbá baleset- és egészségvédelmi eszközök.

Hirdetés
[ ]

Külön rendeletben (a képernyő előtti munkavégzés minimális egészségügyi és biztonsági követelményeiről szóló 50/1999. (XI. 3.) EüM rendeletben) szabályozták a képernyő előtti munkavégzéshez szükséges védőszemüveg juttatását.

A képernyő előtti munkavégzéshez éleslátást biztosító szemüveg: a szemészeti szakvizsgálat eredményeként meghatározott, a képernyő előtti munkavégzéshez szükséges szemüveglencse, és ennek a lencsének a rendeltetésszerű használatához szükséges keret, ide nem értve a munkavállaló által a képernyő előtti munkavégzéstől függetlenül egyébként is használt szemüveget vagy kontaktlencsét. Képernyős munkakör: olyan munkakör, amely a munkavállaló napi munkaidejéből legalább négy órában képernyős munkahelyen képernyős eszköz használatát igényli, ideértve a képernyő figyelésével végzett munkát is.

A képernyős védőszemüveg is – az előzőkben idézett törvényhely alapján – adómentes juttatás. A képernyő előtti napi legalább négy órás munkavégzés esetén a személyesen közreműködő vállalkozóra is alkalmazható az adómentesség.

Fel kell azonban figyelni arra, hogy ha a képernyő előtt munkát végző személy egyébként is szemüveget hord, akkor a szemüveg ára nem számolható el védőszemüvegként adómentesen, hanem egyes meghatározott juttatásként adózik utána a munkáltató (foglalkoztató).

Amennyiben az egyes meghatározott juttatás feltételei nem állnak fenn, akkor a védőszemüveg ára jövedelemként adózik, a dolgozó jogviszonyának megfelelően.

A képernyő előtti munkavégzéshez használt védőszemüveg-juttatásra vonatkozó szabályozás igen bonyolult. Éppen ezért mindenki fél tőle és gyakran hibásan alkalmazzuk. A szakértő szerint sokkal egyszerűbb és végrehajthatóbb jogalkotás lenne, ha egyénenként egy költségtérítési keretösszeget határoznának meg minden olyan dolgozóra, akinek védőszemüveg viselésére van szüksége a szemészorvos véleménye alapján. A költségtérítés három évenként kifizethető és adómentes.

Forrás: Pr7/Ado.hu

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés