Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Aki fával fűt most figyeljen! Itt a legújabb bejelentés!
Mindenegyben Blog - 2023. október 11. (szerda), 15:30

Aki fával fűt most figyeljen! Itt a legújabb bejelentés! (3. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2023 okt 11

Kevesebb lesz idén a vásárló, részben azért, mert azok a családok, akik megengedhették maguknak, hogy több évre bevásároljanak, ezt már tavaly megtették és tartalékot képeztek

mondja a MEGOSZ elnöke, bár hozzáteszi, ők vannak kisebbségben, a többség egy szezonra való fát tud vagy akar egyben kifizetni, ők idén is jönnek bevásárolni.

Ugyanakkor azt sem rejti véka alá, hogy tavaly a pánikhangulat mellett azért is volt olyan nagy a kereslet, mert valóban nagyon magasan voltak a gázárak, akinek volt a gázkazán mellett kiépítve vegyestüzelésű rendszer is, az jó eséllyel átállt arra.

Idén viszont annyira rendben van a kereslet-kínálat a tüzifa piacon, hogy a még a kormány is kivezette a hatósági árat mondván, nincs már szükség rá. 

Szigetelni kellene, de már nincs miből

Elvileg bőven lennének idén is olyanok, akik a fűtésszezon előtt repülnek rá az alternatív lehetőségekre. Például azok, akik múlt ősszel rosszul mérték fel a fogyasztásukat, és azt hitték, beleférnek majd a rezsivédett keretbe, majd kiderült, hogy tévedtek, és  jöttek az egyre vaskosabb számlák.

Vagy a mostanában sokat emlegetett általánydíjasok, akik nem rég szembesültek azzal, hogy horribilis összegeket kell még kifizetniük. Alighanem akadnak olyanok is, akik az elmúlt télen megtakarításaik elégetésével még ki tudták fizetni a magasabb gázszámlát, viszont jól látják, hogy idén menthetetlenül adósságspirálba keverednének,

Hirdetés
[ ] Hirdetés

ezért lépniük kell még a tél beállta előtt.

Az építőipar állapota, azon belül is a lakossági megrendelések bezuhanása arról árulkodik, nem fordultak tömegek a házuk energetikai korszerűsítése fel, ami érthető is annak borsos ára miatt. Ennek híján csak egy hagyományos kályhával lehet majd elkerülni a vaskos rezsiszámlákat, és ha idén legalább szeptemberben nem lódul meg ismét ezek értékesítése, az azt jelenti majd, hogy már ezt a lényegesen olcsóbb alternatívát sem tudják megfizetni azok, akiknek égető szükségük lenne rá.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés