MindenegybenBlog

Agydaganatot találtak Keresztes Ildikó szervezetében

Keresztes Ildikó drámai küzdelme: Ősszel visszatér a színpadra

Keresztes Ildikó agyában tavaly novemberben egy három centiméteres daganatot találtak, amit az orvosok idén februárban eltávolítottak. Az énekesnő eddig nem beszélt a betegségéről, de most, hogy túl van a nehezén, kész visszatérni a színpadra ősszel.

Sokan észrevehették, hogy Keresztes Ildikó az elmúlt fél évben nem lépett fel és nem adott interjút. Eddig nem tudtuk az eltűnésének okát, de most mindenkit megdöbbentett az igazság: egy súlyos betegség miatt nem tudott nyilvánosan szerepelni.

Nehéz időszak van mögötte

Keresztes Ildikónak már a 2023-as évben is sok nehézséggel kellett szembenéznie. Júliusban elhunyt édesapja második felesége, Zsóka, akivel nagyon közel álltak egymáshoz. Augusztusban egy közeli zenészbarátját, Matyaszovszki Gézát vesztette el, és a nyár végén annyira megbetegedett, hogy le kellett mondania fellépéseit. A kapott kezelések nem segítettek, végül szteroid injekciókkal sikerült javítani az állapotán. Akkoriban így nyilatkozott a Borsnak:

"Hosszabb folyamat, hogy az ember ráállítsa magát az öngyógyításra a táplálkozása megreformálásával, egészségesebb életmóddal. Nekem nem sok időm van ezzel foglalkozni a rengeteg munka mellett."

Ezeket a szavakat most, a történtek fényében olvasni, hátborzongató.

Fejfájás, hányinger, furcsa tünetek

Pár hónappal később, 2023 novemberében, Ildikó egy reggel arra ébredt, hogy nagyon szédül és hányingere van. Először nem tulajdonított nagy jelentőséget a tüneteknek, azt gondolta, hogy talán front van, és hamarosan jobban lesz. Bár a szédülés valamelyest enyhült, a hányinger és a rossz közérzet megmaradt. Végül egy barátnője vitte be az Uzsoki Kórház sürgősségi osztályára, ahol különféle vizsgálatokat végeztek rajta. A koponya CT vizsgálat mutatta ki, hogy egy 3 centiméteres daganat található a homloklebenyén.

[LAPOZAS]

Azonnali műtét…

Keresztes Ildikót februárban megműtötték, és eltávolították a daganatot az agyából. Az énekesnőt teljes pihenésre kötelezték. Egy hetilapnak nyilatkozva elmondta, hogy ez az időszak nagy ajándék volt számára az élettől: életében először egy éven át pihenhetett. Nem stresszelt, nem agyalt túl semmit, csak figyelte, milyen szép a világ. Elmondta, hogy megtanulta értékelni az apró örömöket, akár egy szál virágot is. Egyre erősebbnek érzi magát, és reményei szerint ősszel visszatér a színpadra.

2024-05-31 07:09:15 - Mindenegyben Blog