Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Aggasztó hír: A delta mutáns egy új variánsa tűnt fel Magyarországon
Mindenegyben Blog - 2021. július 28. (szerda), 17:35

Aggasztó hír: A delta mutáns egy új variánsa tűnt fel Magyarországon (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 júl 28

NEM SZABAD ELFELEJTENI, HOGY A HAZÁNKBAN ALKALMAZOTT ÖSSZES KORONAVÍRUS ELLENI VAKCINA VÉD A BETEGSÉG SÚLYOS LEFOLYÁSA ELLEN, DE A MEGFERTŐZŐDÉS ELLEN NEM

Ugyanis az oltások a véráramba kerülnek nem a nyálkahártyára, a nyálkahártyára így bekerülhet a vírus. 80-95%-ban nem lesznek panaszai a megfertőzöttnek, ettől még egy-két tünetes eset még előfordulhat. A most felfedezett új delta variánsnál nem tudjuk, hogy eltelt-e annyi idő az oltott személy esetében, hogy kifejtse a vakcina a hatását. Viszont ha az új mutáns komoly tüneteket okoz, azt mindenképp vizsgálni kell. Ám a delta vírus ellen az izraeli adatok alapján a védőoltásokkal viszonylag jó eredményeket érnek el - magyarázta a virológus.

AKCIÓ A 12-15 ÉVESEK OLTÁSÁRA

Hirdetés
[ ]

A szakemberek felhívják a figyelmet, hogy mivel 3 millió felnőtt még nem oltatta be magát, így a fiatalok oltásával lehet növelni az átoltottságot, ami nagyon fontos, különösen a delta variánsra tekintettel. Amíg a 16-18 évesek nagyjából 46 százaléka vette fel a vakcinát, ez a 12-15 éveseknél csupán 15 százalék, azaz 60 ezer gyerek. Ezért a kormány most oltási akciót szervez az iskolakezdés előtt augusztus 30-31-én. Minden iskolában lesz lehetőség a 12 év felettiek oltására, amit az iskolaorvos vagy oltócsoportok fognak végezni. A szülő ott a helyszínen is regisztrálhatja majd a gyereket, amihez továbbra is feltétel a szülői beleegyező nyilatkozat.

AZ OLTATLAN GYEREKEK KOMOLY VESZÉLYBEN VANNAK

334 ezer 12-15 év közötti gyerek nem kapta meg még az oltást. Ők nemcsak megfertőződhetnek a koronavírussal, főleg a nyaralások során, de terjesztői is lehetnek, akár tünetmentesen. A be nem oltott időseknél továbbra is súlyos, akár végzetes lehet a megbetegedés, a 60 évesek 18, a 65 felettiek 15 százaléka érintett hazánkban. Prof.Dr.Rusvai Miklós virológus szerint:

A DIÁKOK NAGY RÉSZÉT LEGKÉSŐBB AUGUSZTUS 15-IG BE KELLENE OLTATNI, HOGY A SZEPTEMBER 1-JEI ISKOLAKEZDÉSRE MINIMÁLIS VÉDETTSÉGET SZEREZZENEK, ÍGY MARADHATNA A JELENLÉTI OKTATÁS A KOROSZTÁLYBAN EGY ESETLEGES JÁRVÁNYHULLÁM ESETÉN.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés