MindenegybenBlog

A származásáról beszélt Fésűs Nelly. Döbbenetes, amit elárult

Fésűs Nelly a nemesi származásáról vallott: Édesanyai ágon arisztokrata család sarja

Kevesen tudják, hogy Fésűs Nelly, a népszerű színésznő nemesi családból származik. A Nyerő Páros című műsorban mesélt gyerekkoráról és családja múltjáról, ahol az arisztokrata tradíciók fontos szerepet játszottak. Nagymamája olyan világban élt, ahol a ház körüli teendőket alkalmazottak végezték: a szakácsnő készítette az ételeket, a takarítónő gondoskodott a tisztaságról, a nevelőnő pedig a gyerekekről.

Bár a hagyományok az évek során változtak, néhány szokás továbböröklődött. Fésűs Nelly elmondta, hogy őt négyévesen úgy tanította enni nagymamája késsel-villával, hogy a hóna alatt lexikonokat szorított, és megtanulta, hogy egy úri kislány például nem fütyülhet és nem eszik napraforgómagot, mert „azt csak a suszterek eszik.”

Fésűs Nelly anyai ágon egy híres arisztokrata család, a Kubinyiak leszármazottja, akiknek gazdag birtokaik voltak a világháború előtt. A család vagyonát azonban a második világháborút követően, az államosítás során elkobozták. A színésznő szerint a családjától örökölte azt a testi és lelki tartást, amely segíti őt az életben. A Kubinyi család számos tudóst, régészt, udvari tanácsost és politikust adott az országnak az évszázadok során.

A családi kötelékek erősen élnek Fésűs Nelly életében, azonban soha nem híresztelte származását. „Jó érzés ezt tudni, de soha nem híreszteltem” – fogalmazott a színésznő. Az örökség pedig nem csak a nevekben és a címekben, hanem a neveltetésben és az értékrendben is tovább él.

2024-09-28 13:12:04 - Mindenegyben Blog