Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
A híres orvos szerint nem a zsír okozza az ember legnagyobb problémáját, van ennél rosszabb is
Mindenegyben Blog - 2019. szeptember 10. (kedd), 16:37

A híres orvos szerint nem a zsír okozza az ember legnagyobb problémáját, van ennél rosszabb is (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2019 szept 10

A tojás-mítosz: hány tojást fogyaszthatunk el hetente?A zsírok után ez a második legvitatottabb téma a táplálkozás terén: vajon tényleg „megvakulunk”, ha hetente két-három tojásnál többet eszünk? Sokféle rémhír kering ezzel kapcsolatban, de a szakorvos most tiszta vizet önt a pohárba.

Hirdetés
[ ]

„Napjaink igazi táplálkozás-tudománya azt mondja, az étkezéseink több mint 50%-át zsíroknak kellene kitenniük. Van is egy népszerű kúra, mely a ketogén-diéta névre hallgat, és ami szintén az állati eredetű zsírokon alapszik. A növényi eredetű zsírok közül az olívaolaj ajánlott, kizárólag a hidegen préselt fajta, illetve a kókuszzsír, melyben sok hasznos zsírsav található.” – mondja a szakember.

“Reggelire például a legajánlottabb tojást fogyasztani. Sokan mondják, hogy egy-két tojásnál többet ne együnk naponta. Az én véleményem viszont az, hogy akár öt tojást is elfogyaszthatunk minden nap, amennyiben a nap első felében tesszük, és egészségesen készítjük el – vagyis főzve, illetve disznózsíron vagy 99%-os zsírtartalmú vajon megsütve.

Elvégeztek egy kutatást az Egyesült Államokban, tízezer önkéntes bevonásával. A jelentkezők naponta 18 tojást kaptak, és fél év után kutya bajuk sem volt. A zsírmájnak és a koleszterinnek semmi köze a zsírfogyasztáshoz. A gond a szénhidrátokkal van, melyeket a máj trigliceridekké alakít, ez a folyamat pedig végül zsírmájhoz, érrendszeri betegségekhez vezet.” – hangsúlyozza dr. Mencinicopschi.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés