MindenegybenBlog

A férfiak jobban terjesztik a koronavírust Ezt egy friss amerikai kutatás állapította meg, amely a vírusrészecskék terjedését vizsgálta. 2021.12.10. 15:00 Bors

A férfiak jobban terjesztik a koronavírust

Ezt egy friss amerikai kutatás állapította meg, amely a vírusrészecskék terjedését vizsgálta.

A Coloradói Állami Egyetem megfigyelése szerint a férfiak több vírusrészecskét ürítenek a levegőbe, mivel nagyobb a tüdőkapacitásuk, mint a nőké - adta hírül a CBS.

Eredetileg a novemberben elkezdődött kutatásnak az volt a célja, hogy rájöjjenek, hogyan térhetnek vissza mihamarabb a színpadra az előadóművészek. A vizsgálatba minden korosztályt bevontak, köztük gyerekeket is. A résztvevőknek először énekelni és beszélni kellett.

Kiderült, a férfiak a gyerekeknél, sőt, a nőknél is több vírusrészecskét képesek a levegőbe üríteni, mert nagyobb a tüdejük. Akik hangosabban beszélnek, szintén aktívabb vírusterjesztők. Az énekléssel is több kórokozó jut a légtérbe, mint a beszéd során.

Az amerikai televízió csatornának nyilatkozó kutatásvezető, John Volckens elmondta, hogy épp emiatt a zajosabb zárt terek jobban kedveznek a vírus terjedésének, mint például a sportcsarnokok, koncerttermek, vagy a bárok.

SOK ÉLETET SIKERÜLT MEGMENTENI AZZAL, HOGY 2020-BAN LEÁLLT AZ ELŐADÓMŰVÉSZET, MERT MÁR TUDJUK, A HANGOS BESZÉDDEL ÉS ÉNEKLÉSSEL JOBBAN TERJESZTÜK A VÍRUST– mondta az amerikai professzor.

2021-12-13 08:42:55 - Mindenegyben Blog