MindenegybenBlog

A Duna valóban kék! Nézd meg a Dráva torkolatának lélegzetelállító felvételét

A „kétszínű” torkolat – Látványos légi felvételek a megáradt Körös és Tisza keveredéséről

Ötvös Sándor lenyűgöző fotósorozata ismét ámulatba ejti a természet szerelmeseit. Ezúttal a Körös és a Tisza találkozásának különleges, madártávlatból készült felvételeit mutatja be. A képeken az elmúlt időszak áradásai nyomán megduzzadt és hordalékkal telítődött Körös barnás vize látható, amint lassan elkeveredik a Tisza jóval nagyobb, tisztább víztömegével.

Ritkán figyelhető meg ilyen markáns különbség a két folyó színe között, így az összefolyás területén kialakuló látványos keveredés igazi természeti csodának számít. Az áradás során a Körös a nagy mennyiségű hordalékkal sötétebb árnyalatot kapott, míg a Tisza többé-kevésbé megtartotta szokásos színét. A keveredés lassú folyamatában az eltérő színek éles vonalakkal válnak el egymástól, majd lassan egyesülnek.

Ötvös Sándor, a természetfotózás elismert képviselője, ismét megörökítette ezt az egyedülálló pillanatot. Képein a folyók találkozása és az áradás következményei teljes pompájukban tárulnak elénk, emlékeztetve bennünket a természet erejére és szépségére.

2024-09-30 06:03:50 - Mindenegyben Blog