Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
A „csendes gyilkos”, ami akár több ezer magyar embert is érinthet!
Mindenegyben Blog - 2020. augusztus 24. (hétfő), 22:45

A „csendes gyilkos”, ami akár több ezer magyar embert is érinthet! (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 aug 24

4,Súly ingadozásaHa a súlyod minden különösebb ok nélkül ingadozik, a glutén hatással lehet az emésztőrendszeredre. A gyulladás mellet problémát okozhatnak a különböző hormonok, mint a kortizol, amely több hasi zsírt eredményez.  A másik oldalon pedig a glutén gátolhatja a tápanyagok megfelelő felszívódását és fogyás lehet az eredmény.

5,Emésztési problémákA vérzés, a túlzott gázképződés, a hasmenés vagy a székrekedés a glutén probléma első jelei közé tartozik. Ezt következetesen akkor tapasztalhatod meg, ha bizonyos búzát vagy egyéb glutént tartalmazó ételeket fogyasztasz? A hasi fájdalom és más emésztési zavarok nem sokkal a fogyasztás után jelentkeznek, jelezve, hogy valami nincs rendben.

Hirdetés
[ ]

6,BőrproblémákViszkető kiütések. Pikkelysömör. Ekcéma. Pattanás. A bőr általában az első olyan szerv, amelyen az ellenséges anyagok felfedik jelenlétüket. Gyakran nehéz a kapcsolatot felismerni egy élelmiszer-érzékenység, mint például a gluténérzékenység és bőrön lévő gyulladásos állapotok között. Ha hatással van a belekre és a véráramra, akkor megjelenhet a bőrön is.

Sokan próbálják kiiktatni a glutént az étrendjükből, hogy rájöjjenek, vajon azzal kapcsolatosak-e a tüneteik. A próba megkönnyebbüléssel és problémamentes étkezéssel járhat, de nagyon fontos, hogy orvos által is alá legyen támasztva, tényleg rendelkezel-e az állapotok valamelyikével.

Hirdetés

7,Fogászati problémákMivel a glutén problémák gátolják a vitaminok és ásványi anyagok felszívódásának képességét, a kalcium és a D-vitamin szintek csökkenhetnek. A zománc erózió és a fogszuvasodás jellemző tünetek. A BMC Gastroenterology által közzétett tanulmány szerint a szájfekélyek is glutén érzékenységhez köthetők, ahogy a nyelven és a szájnyálkahártyán jelentkező kiütések is.

8,FáradtságA fáradtság olyan sok feltételhez kötődik, hogy nehéz megtalálni az valódi okot, de a gluténérzékenység is szerepet játszhat benne, mivel rá adott reakció gyulladást okozhat a szervezetben, ez pedig lassúságot, letargiát okozhat.

9,Ízületi vagy izomfájdalom

Ismét a gluténnal kapcsolatos gyulladás a tettes. A fájdalom fellángolhat az izmokban, az ízületekben vagy reumás fájdalmat okozhat. Néhányan a tünetek enyhülését tapasztalják gluténmentes étrend bevezetése után.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés