MindenegybenBlog

80 éves Laci bácsi, kétezer kilométert tekert Szentestől Párizsig - Idén is elbiciklizett az olimpiára a Magyar hős

Cseuz László 80 évesen biciklivel érkezett a párizsi olimpiára

Cseuz László, aki immár 80 és fél éves, sporttörténelmet írt azzal, hogy biciklivel érkezett a párizsi olimpiára. Laci bácsi nem repülőjegyet vagy vonatjegyet váltott Franciaországba, hanem felpattant a kerékpárjára, és több mint két hét alatt letekert 2000 kilométert Szentestől Párizsig. Elmondása szerint sokszor eltévedt útközben, de minden nehézséget kárpótolt az a pillanat, amikor a bronzérmes párbajtőröző, Muhari Eszter meglátta őt és felajánlotta, hogy neki adja az érmét.

„Nagyon megható volt begördülni Párizsba, el is sírtam magam, mert sokkal keményebb volt az út, mint amire számítottam a korábbi olimpiai utazások alapján” – mesélte Cseuz László. Az egykori testnevelőtanár Szentesről indult, és 16 nap alatt érkezett meg a francia fővárosba, teljesítve ezzel csaknem 2000 kilométert. Egy évvel ezelőtt döntött úgy, hogy újra megpróbálkozik egy ilyen hosszú távval, miután egy nap alatt letekert Szentesről a Balatonra, körbejárta a tavat és visszabiciklizett, összesen 618 kilométert. Ezután alaposabb felkészüléssel készült a hosszabb távra.

Idén is elbiciklizett az olimpiára a 80 éves Laci bácsi, kétezer kilométert tekert Szentestől Párizsig

„Január elsejétől nagyon keményen készültem, azóta 9700 kilométert bicikliztem és 106-szor voltam uszodában” – mondta. Az idei volt a nyolcadik olimpiája, melyen részt vett, első alkalommal 1992-ben Barcelonában vett részt az akkor 16 éves lányával együtt. Az idei olimpia után azonban Laci bácsi úgy döntött, hogy visszavonul. Elmondása szerint az idei út nehezebb volt a vártnál, így haza már repülővel tér vissza. Párizsban találkozott Muhari Eszterrel is, aki felajánlotta neki a bronzérmét.

Laci bácsi egész életét sportolással töltötte, korábban teniszezett, vízilabdázott, úszott, futballozott és triatlonozott is. A kerékpározás iránti szeretete innen ered. Pécelen és Szentesen is hősként tisztelik a helyiek, akik nagy büszkeséggel tekintenek teljesítményére.

REPÜLŐVEL UTAZOM HAZA!!

Sajnálom, ha sokan csalódnak bennem, de tudomásul kell vennem, hogy a teljesítőképességeimnek vannak határai, szeretnék egészségesen (élve) hazajutni.

Sajnálom, hogy nem fogok (tudok) kerékpárral begurulni Pécelre, majd Szentesre.

MINDENKINEK NAGY KÖSZÖNETTEL TARTOZOM, HOGY ELJUTATTAK PÁRIZSBA.

NEM ÉRDEKEL MOST KÜLÖNÖSEBBEN AZ OLIMPIA, OTTHON AKAROK LENNI!!!

……..

 

2024-07-30 18:22:13 - Mindenegyben Blog