MindenegybenBlog

6 megyére adtak ki riasztást ! Hatalmas szélvihar csap le ma az országra.

Csütörtök éjfélig adott ki figyelmeztető előrejelzést Magyarország területére az Országos Meteorológiai Szolgálat, miután a déli, délnyugati szél tovább erősödik. „A legerősebb széllökések általában 60-75 km/h között alakulnak, de a Dunántúl északnyugati felén 75-90, sőt, egy-két helyen akár ezt meghaladó széllökések is előfordulhatnak. A légmozgás csak estétől csillapodik jelentősen” – írták.

Elsőfokú riasztás Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém és Zala megyében van érvényben, míg Vas megyére másodfokú jelzést adtak ki.

Fejér megye Jel Fok Esemény Leírás Széllökés A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. Győr-Moson-Sopron megye Jel Fok Esemény Leírás Széllökés A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t. Komárom-Esztergom megye Jel Fok Esemény Leírás Széllökés A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. Vas megye Jel Fok Esemény Leírás Széllökés A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t. Veszprém megye Jel Fok Esemény Leírás Széllökés A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. Zala megye Jel Fok Esemény Leírás Széllökés A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.
OMSZ: 2019-03-07 09:10 (08:10 UTC)  [wbhx]
A nyugati megyékre adtak ki vészjelzést, Vas megyére másodfokú riazstás van érvényben /Fotó: Met.hu [LAPOZAS]

Zömében azonban napos időre számíthatunk egész nap, csupán késő estétől alakulhat ki eső, zápor vagy zivatar az északnyugati, északi megyékben. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul. Késő estére 12 és 17 fok közé csökken a hőmérséklet.

2019-03-07 09:18:30 - Mindenegyben Blog