MindenegybenBlog

5 perce érkezett!!! Orbán Viktor drákói szigort jelentett be: “Ne legyenek kilengések…” ..EZ VÁR RÁNK MÁTÓL!! >>>>

Most érkezett!!! Orbán Viktor drákói szigort jelentett be: “Ne legyenek kilengések…” ..EZ VÁR RÁNK MÁTÓL!! >>>>

 

Elmondta, mi vár arra, aki megszegi az szabályokat. Orbán Viktor elmondta a véleményét a gyöngyösi polgármester esetéről.Mint mondja, meg kell értenie mindenkinek, hogy azokat, akik nehezebb helyzetben vannak, illendő előre engedni az oltási sorrendben, akármennyire is aggódunk saját egészségünk miatt. A kormánytagoknak is ki kell várniuk a sorukat. “Ne legyenek kilengések (…) Vannak nálunk nehezebb helyzetben lévő magyar emberek” – hangsúlyozta. Elmondta azt is, hogy természetesen ez büntetést von maga után.Minden embert türelemre int, hiszen járványhelyzet van. Megérti, hogy a vendéglátóipar nehéz helyzetben van, dolgoznak azon is, hogy ezen javíthassanak. “De az nem megoldás, hogy kimegyünk és megsértjük a szabályokat. Egyértelműek a szankciók” – mondta a miniszterelnök.Fél évre, majd – ha még egyszer megtörténik a szabálysértés – egy évre zárják be azokat az éttermeket, kávézókat, ahol megsértik a szabályokat.“Higgyék el, nem éri meg” – tette hozzá.-írta meg a http://www.mediamix.link/2021/01/orban-viktor-drakoi-szigort-jelentett.html

Pénteken újabb vakcina beszerzésére szerződött Magyarország miután a brüsszeli vakcinabeszerzés túl lassú. 2,5 millió ember oltásához elég kínai Sinopharm oltóanyag fog érkezni a következő 4 hónapban. Oroszországból 1 millió ember oltására elég vakcinát várunk 3 hónap alatt. Magyarországon eddig is és ezt követően is csak olyan vakcinák kerülhettek és kerülhetnek forgalomba, amelyek a magyar hatóságok vizsgálata alapján is hatásosak és biztonságosak, és már több országban is alkalmaznak.

[LAPOZAS]

A nyugati vakcinákból eddig 19,7 millió adagot kötöttünk le több tízmilliárd forint értékben különböző gyártóknál (Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Curevac), ezekből eddig csak az Pfizer és a Moderna vakcinák érkeztek Magyarországra. Pénteken az EU-ban harmadikként az AstraZeneca brit-svéd gyógyszeripari vállalat és az Oxfordi Egyetem új típusú koronavírus ellen közösen kifejlesztett oltóanyaga is megkapta az uniós forgalomba hozatali engedélyt. Ezt a vakcinát a magyar hatóság már korábban engedélyezte. Így hamarosan ebből a vakcinából is érkezhet hazánkba.

Az oltási rendben az egészségügyi dolgozók az elsők, az ő kampányszerű oltásuk lezárult.

Csütörtöktől – vasárnapig az idősotthonok és a bentlakásos szociális intézmények kampányszerű oltása zajlik, oda mobil oltócsapatok érkeznek. Több tízezer gondozott és dolgozó oltás történik meg a négy nap alatt.

Harmadik körben, február elején elkezdődik a védőoltásra regisztrált legidősebbek oltása. Őket a háziorvosok fogják értesíteni ezekben a napokban a regisztráció során megadott elérhetőségen, jellemzően telefonon. A háziorvos a praxisában előzetesen védőoltásra regisztrált legidősebbeket az oltási rend alapján kell, hogy beoltsa. A beadható oltásokat nagyban korlátozza jelenleg a rendelkezésre álló vakcina. Praxisonként 6-16 fő oltása történhet meg az első szakaszban. Természetesen a háziorvos dönt az idős ember olthatóságáról, és az oltás helyszínéről is, ez lehet az idős ember otthona, vagy az orvosi rendelő vagy kórházi oltópont is. A háziorvosok az ezzel kapcsolatos feladatokat már megkapták. Bővebben: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/gyorgy-istvan-haziorvosok-fogjak-hivni-vedooltasra-regisztralt-legidosebbeket

2021-02-01 16:51:55 - Mindenegyben Blog