MindenegybenBlog

4000 háztartás kap komoly állami támogatást az idei fűtésszezonra! Több százezer forintos vissza nem térítendő állami támogatás fűtésre! Családok, nyugdíjasok, egyedülállók!

Országszerte már több mint négyezer háztartásban cserélhetik ki a gázkonvektorokat az Otthon Melege Programnak köszönhetően.

A dél-alföldi régióban szerdán 10 óráig lehetett vissza nem térítendő támogatást igényelni a gázkonvektorok cseréjéhez, ezután a pályázatbenyújtás lehetőségét határozatlan időre felfüggesztik – tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán az MTI-t.

A tárca közölte: eddig öt régióból összesen több mint 4300 pályázat érkezett be az Otthon melege program keretében meghirdetett, földgázüzemű gázkonvektorok energiamegtakarítást eredményező cseréjére.

Legközelebb az észak-magyarországi régióban lehet majd vissza nem térítendő támogatást igényelni, szeptember 28-án, csütörtökön reggel 8 órától elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül. Az utolsó a közép-dunántúli régió, ahol szeptember 29-től lehet pályázni a forrás kimerüléséig.

A benyújtott pályázatokkal kapcsolatban a pályázati portálon (https://konvektor2017.nfsi.hu/) tájékozódhatnak az érdeklődők.

Több mint négyezer-háromszáz pályázat érkezett be eddig az Otthon Melege Program keretében meghirdetett, földgázüzemű gázkonvektorok energiamegtakarítást eredményező cseréjét támogató alprogramban – tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). Közölték, a dél-alföldi régióból a pályázatokat ma tíz óráig várták, ezt követően a pályázatbenyújtás lehetőségét határozatlan időre felfüggesztik.

Az NFM kiemelte: legközelebb az észak-magyarországi régióban megvalósuló készülékcserékhez lehet majd vissza nem térítendő támogatást igényelni 2017. szeptember 28. (csütörtök), reggel 8 órától elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül.

A benyújtott pályázatokkal kapcsolatban a pályázati portálon tájékozódhatnak az érdeklődők.A tárca emlékeztetett arra, az Otthon Melege Program keretében meghirdetett családbarát pályázati konstrukciók célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassák a lakosságot az ország egész területén. A 2014 szeptemberében indult, jelenleg közel harmincmilliárd forint keretösszeggel rendelkező programnak köszönhetően mára több mint 130 ezer háztartás energiahatékonysága javult.

Forrás : hirado.hu

2017-09-27 18:59:28 - Mindenegyben Blog