MindenegybenBlog

32 fokos hőség tombol Szibériában, stranddá olvadtak a jégmezők - Fotók

A szibériai Jakutszk városában az elmúlt napokban folyamatosan 30 fok feletti hőmérsékletet mértek.
Hirdetés

Minden kétséget kizáróan kijelenthetjük, hogy a klímaváltozás valóban elért bennünket. Ennek bizonyítéka az is, hogy az Oroszország északi részén található Jakutszk városában volt olyan nap, hogy a 32 fokot is meghaladta a nappali maximum hőmérséklet – írja a The Siberian Times. Az extrém meleghez természetesen a helyiek sincsenek hozzászokva, akik meglepve tapasztalták, hogy szeretett kis városukban egy szál trikóban és rövidnadrágban lehet mászkálni az utcán, sőt olykor még ezeket a ruhadarabokat is le kell venniük, ugyanis olyan elviselhetetlen a hőség.

Kép: thesiberiantimes
Kép: thesiberiantimes

A szibériai város környékén található ősi jégmezők is megsínylették a dolgot, a településen készített fotók tanulsága szerint a jeges területek a napokban leginkább standdá változtak, ahol a helyiek bikiniben és fürdőruhában élvezik a hűs, jeges vizeket, miközben a hőmérséklet jóval 30 fok fölött van.

Kép: thesiberiantimes

A földön egyébként itt a legszélsőségesebb az éghajlati viszony. Míg afebruári átlaghőmérséklet –43,2 °C, addig a júliusi középhőmérséklet 15 fok körül alakul, de az ilyen szinten extrém hőség egyáltalán nem megszokott.

2019-07-16 08:43:07 - Mindenegyben Blog