MindenegybenBlog

-23 fokot mértek Magyarországon ma reggel!Kegyetlen volt, és mi jön még?

Szerdai hajnalon extrém alacsony hőmérsékletet regisztráltak Szilvásvárad és Répáshuta közötti Mohos-töbör nevű területen. Jelentések szerint a helyszínen a hőmérők -22,95 Celsius-fokot jeleztek. Szakértők szerint ha nem fújt volna a szél, akkor a hőmérséklet könnyedén elérhette volna a -25, sőt, akár a -30 fokot is.

A Miskolci Egyetem Földrajz-Geoinformatikai Intézetének közlése szerint ez a rendkívül alacsony hőmérséklet, nevezetesen a -22,95°C, a Mohos-töbörben lett megmérve. (A töbör egy kerek mélyedés, ahol a hidegebb levegő sűrűsödik.) A Mohos-töbör körülbelül félúton található Szilvásvárad és Répáshuta között, írja a Telex.

Ez alapján a hét végi időjárás meglehetősen hűvös, de csapadékmentesnek ígérkezik. A hőmérsékletek általában alacsonyak lesznek, de a fagyos éjszakák után napközben enyhe emelkedés várható. A hónap közepén a téli időjárás gyakran hozza az év leg hidegebb napjait, amelyeket a hőmérsékletek is tükröznek. A hónap folyamán jellemzően több havas nap is előfordulhat, ami különösen a síelés szerelmeseinek kedvez. A napfényes órák száma alacsony, a borult napok jellemzőek, így érdemes felkészülni a kevés napsütésre és a hidegre

2024-01-10 16:42:26 - Mindenegyben Blog