MindenegybenBlog

22 halott!Szénné égett holttestek és teljes döbbenet az akkugyárban történt tragédia után.

Súlyos Ipari Katasztrófa Dél-Koreában: Lítiumakkumulátor-Gyár Tűzvészében Huszonkét Halott

Dél-Korea történetének egyik legsúlyosabb ipari katasztrófája történt hétfőn, amikor huszonkét ember életét vesztette egy lítiumakkumulátor-gyárban keletkezett tűzben. Az áldozatok többsége külföldi, főként kínai állampolgár volt.

A Tűz Kialakulása és Terjedése

A Hwaseong városában található gyárban több mint 100 ember dolgozott, amikor robbanások sorozata történt a második emeleten, ahol lítiumion-akkumulátorokat vizsgáltak és csomagoltak. Az első jelentések szerint a tűz rendkívül gyorsan terjedt, és a mérgező füst percek alatt elárasztotta az üzemet, ami megnehezítette a dolgozók menekülését.

A Tragédia Részletei

A tűzvészben 22 ember vesztette életét, közülük 20 külföldi állampolgár: 18 kínai, egy laoszi és egy ismeretlen nemzetiségű személy. A helyszíni tűzoltók elmondása szerint a holttestek többsége súlyosan megégett, így azonosításuk időbe telik. Egy személyt még mindig eltűntként tartanak nyilván.

A massive fire broke out this morning at lithium battery manufacturing factory in Hwaseong, South Korea. Latest reports say at least 16 have died, although the death toll is likely to increase. Most of the victims are understood to be foreign nationals. pic.twitter.com/sxnfmmqy3H

— Raphael Rashid (@koryodynasty) June 24, 2024
 

Hatósági Reakciók és Intézkedések

Jun Szogjol dél-koreai elnök a helyszínre látogatott, és kijelentette, hogy a vészkijáratok elé helyezett gyúlékony anyagok miatt a dolgozók nem tudtak menekülni. Az elnök utasította a hatóságokat, hogy vizsgálják meg a hasonló vegyi üzemeket, és tegyenek lépéseket az ilyen balesetek megelőzése érdekében. Az Aricell gyárat birtokló S-connect részvényei több mint 20 százalékkal estek vissza a szöuli tőzsdén a katasztrófa hírére.

A tűzeset az egyik legsúlyosabb ipari katasztrófa Dél-Korea történetében, és rámutat a lítium akkumulátorok gyártásával járó veszélyekre, amelyek magas hőfokon és gyorsan égnek, és hagyományos tűzoltási módszerekkel nehezen megfékezhetők.

2024-06-25 07:43:27 - Mindenegyben Blog