Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
2021-es FELMONDÁS! 8 végezetes hiba, amit a dolgozók sokszor elkövetnek a felmondáskor! AZ emberek 90%-a nem tudja, pedig tanítani kellene annyira fontos!!!! >>>>
Mindenegyben Blog - 2021. január 12. (kedd), 16:10

2021-es FELMONDÁS! 8 végezetes hiba, amit a dolgozók sokszor elkövetnek a felmondáskor! AZ emberek 90%-a nem tudja, pedig tanítani kellene annyira fontos!!!! >>>> (3. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 jan 12

 

Hirdetés
[ ]

  • Ha nem tesz olyan nyilatkozatot a munkáltató, amely alátámasztaná a közös megegyezés tényét, akkor az állandó bírói gyakorlat szerint : a munkavállalói „felmondás közös megegyezéssel” sima munkavállalói felmondásnak minősül. Ez pedig egyben azt jelenti, hogy elindult a felmondási idő, amelyet köteles ledolgozni a munkavállaló, munkával tölteni.
  • „A felmondást nem kell írásban indokolni, ha szóban tájékoztattuk a dolgozót annak okairól.”
  • Hirdetés

    Ezzel a t6évhittel is lehet találkozni néha. Nagyon szigorú ebben a kérdésben a Munka Törvénykönyve és a munkaügyi bírói gyakorlat: indokolni kell a munkáltatói felmondást (kivéve, azt az esetet, ha a munkavállaló vezető állású vagy nyugdíjasnak minősül), és valósnak, világosnak és okszerűnek kell lennie a felmondás indokolásának. Ugyanis csak így kerülhet olyan helyzetbe a munkavállaló, hogy megtudhassa,a felmondás indokait és az ellen pert indítson, ha nem ért egyet vele.

  • 7. „A felmondás biztosan megfelelő, hiszen a könyvelő készítette / az interneten találtam a mintát.”
  • Sokan a munkajogi, munkaügyi feladatok intézését a könyvelőkre bízzák . Sokszor előfordul az is, hogy a munkáltatók  az interneten található, sok esetben elavult vagy már eredeti formájában sem megfelelő mintát használnak. Pedig a törvény szerint   a munkáltatói felmondás indokolásának valósnak, világosnak és okszerűnek kell lennie, ami egyben azt is   jelenti, hogy mintából dolgozni nem elég:

    • minden eset egyedi, mások a lehetséges bizonyítási eszközök minden esetben, ezért komoly szakmai, nem egy esetben időigényes feladat még jogász szakember számára is a felmondás megfelelő elkészítése.
    • ha a felmondást nem gondosan készíti elő egy cég, akkor több százezer vagy akár több millió forintot kockáztat. Az elrontott felmondás jellemzően nem visszavonható , ugyanis 2016. június 18-tól  visszavonásra csak várandós és lombikbébi programban részt vevő munkavállaló esetén van lehetőség, ezért legfeljebb már csak a költségek csökkentésére tudunk javaslatot tenni, egy nem megfelelő felmondásból származó per esetén.

     „A munkaügyi per a munkavállaló számára ingyenes.”Ilyen formában nem igaz ez a kijelentés. A munkaügyi perben  az eljárás befejezése után kell csak megfizetni, a NAV külön felhívása alapján, az illetéket, nem előre kell fizetni. A munkavállalót munkavállalói költségkedvezmény, illetheti meg abba

    • „ha a per által érintett munkaviszonyból származó bruttó havi távolléti díja nem haladja meg – a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett – megelőző második év nemzetgazdasági bruttó havi átlagkeresetének kétszeresét (a keresetlevél benyújtását, a munkaviszony megszűnését vagy a felmondás közlését megelőző időszakot kell figyelembe venni).

    Fontostudni:

    • hogy nem mentesíti az alól a költségkedvezmény a munkavállalót, hogy a per elvesztése esetén megfizesse a másik fél ügyvédi költségét. Több tíz- vagy százezer forint is lehet adott esetben  ennek a mértéke, és természetesen ehhez még hozzászámítható a saját ügyvéd díja is,  éppen ezért azt állítani, hogy a pereskedés ingyenes lenne óriási túlzásnak számít .

    Forrás : piacesprofit.huszakszervezetek.hu

    Hirdetés
    Megosztás a Facebookon
    Hirdetés
    Hirdetés