Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
2021-es FELMONDÁS! 8 végezetes hiba, amit a dolgozók sokszor elkövetnek a felmondáskor! AZ emberek 90%-a nem tudja, pedig tanítani kellene annyira fontos!!!! >>>>
Mindenegyben Blog - 2021. január 12. (kedd), 16:10

2021-es FELMONDÁS! 8 végezetes hiba, amit a dolgozók sokszor elkövetnek a felmondáskor! AZ emberek 90%-a nem tudja, pedig tanítani kellene annyira fontos!!!! >>>> (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 jan 12

Hirdetés
[ ]

  • A kismamának minden további nélkül fel lehet mondani.
  • Ez is tévhit, és valószínű, hogy az új Munka Törvénykönyve (2012. július 1-től van hatályban) félreértelmezésén alapul. ami így szól:„A kismama, ha a gyermek gondozása miatt fizetés nélküli szabadságon van (gyed, gyes), felmondási tilalom alatt áll, azaz a munkáltató nem közölhet felmondást. Amennyiben a kismama a gyermek 3 éves kora előtt visszatér, úgy van mód a munkaviszony megszüntetésére, de csak korlátozott mértékben” .Dr. Rátkai Ildikó tisztázta,:

      Hirdetés

    • hogy csak akkor szüntethető meg a munkaviszony  a munkavállaló munkaviszonnyal kapcsolatos magatartásával indokolt felmondással, ha az azonnali hatályú felmondás indokát képezheti;
    • csak akkor szüntethető meg a munkaviszony  a munkavállaló képességével vagy a munkáltató működésével összefüggő okból , ha a szokásos munkahelyen a munkáltatónál nincs betöltetlen másik munkakör a munkavállaló által betöltött munkakörhöz szükséges képességnek, végzettségnek, gyakorlatnak megfelelő,
    • vagy az e munkakörben való foglalkoztatásra irányuló ajánlatot elutasítja a munkavállaló. (a gyermek 3 éves kora előtt az őt egyedül nevelő apukára is Ugyanez vonatkozik.)
  • „Felmondtam, közös megegyezéssel”
  • A magyar jogban nincs ilyen kifejezés, hogy  felmondás közös megegyezéssel: egy irat vagy felmondás ehet vagy  közös megegyezés. A munkajogi szabályok szerint a munkaviszony háromféle módon szüntethető meg: közös megegyezéssel, felmondással vagy azonnali hatályú felmondással.Ha például a munkavállaló ír egy olyan nyilatkozatot, miszerint „felmondok, közös megegyezéssel”, két dolog fordulhat elő:

    • Ha elfogadja munkáltató a közös megegyezéssel történő munkaviszony-megszüntetést, és ezt jelzi írásban  a munkavállaló felé, akkor a munkaviszony közös megegyezéssel, azaz megállapodással szűnik meg – feltéve, hogy a munkaviszony megszűnésének konkrét időpontja ismert, és a felek egyértelmű szándéka arról, hogy a munkaviszonyt meg kívánják szüntetni kiolvasható az iratból.
    A cikknek még nincs vége, lapozz!
    Hirdetés
    Megosztás a Facebookon
    Hirdetés
    Hirdetés