MindenegybenBlog

1perce érkezett! – Tragikus hírt kaptunk reggelre– Gyászba borult az egész MAGYARORSZÁG!hatalmas név távozott közülünk!

Hatvankét éves korában elhunyt Palotai Zsolt, aki DJ Palotai néven ismertté vált a zenei szakmában.

A művész halálhíréről barátai és kollégái számoltak be a közösségi médiában. Pándi Balázs zenész-újságíró és Pritz Péter zenei újságíró is elbúcsúzott tőle.

Többen is a hazai DJ-szakma legnagyobbjaként, az underground egyik legendájaként hivatkoztak rá. Az elektronikus zene, a drum and bass és a breakbeat egyik legfontosabb meghonosítójaként tekintettek rá, a kilencvenes évek elejétől a magyar zenei élet fontos alakja volt, írja a Magyar Hang.

Palotai Zsolt egykor a Tilos az Á Klub művészeti vezetője volt, majd a Tilos Rádió zenei főszerkesztője lett. Édesapja az öt éve elhunyt olimpiai bajnok labdarúgó és játékvezető, Palotai Károly volt.

A lemezlovassal néhány napja az RTL interjúzott. Ebben a DJ elmondta, hogy szerinte a mai zenék jóval szomorúbbak, mint a kora kétezres évek zenéi, mert most nincs jövőkép. Szerinte a hangulat most rosszabb, mint 1989 előtt volt. Elmondta, hogy a közönsége nagyjából fele mostanra kivándorolt az országból, és mivel nincsenek saját bulijai, a helyzete is sokkal nehezebb, alig maradt hely, ahol tud játszani. Palotainak azért voltak lekötött fellépései, a Facebook-oldalán is népszerűsítette őket.

2023-11-19 07:15:00 - Mindenegyben Blog