MindenegybenBlog

1perce érkezett! – Tragikus hírt kaptunk – tegnap éjszaka örökre lehunyta szemét… Gyászba borult az egész MAGYARORSZÁG!hatalmas név távozott közülünk!

Szomorú hír érkezett: elhunyt Szilágyiné Császár Terézia, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) egykori országgyűlési képviselője és a párt korábbi országos alelnöke. A család hétfőn tudatta a fájdalmas hírt az MTI-n keresztül.

Szilágyiné Császár Terézia 1943. július 20-án született Polgáron. Élete során mindig mély elkötelezettséget tanúsított a közösségi és politikai munka iránt. Nem csak a magyar rendszerváltás fontos szereplője volt, de a nők jogaiért és helyzetük javításáért folytatott küzdelme is kiemelkedővé tette.

A politikai életben a rendszerváltás idején vált ismertté, mint a KDNP egyik alapító tagja Nyíregyházán. Országos alelnökként és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei szervezet vezetőjeként is fontos szerepet töltött be. Parlamenti képviselői munkáját 1994 és 1998 között végezte, ahol szorgalmával és elhivatottságával bizonyította rátermettségét.

Az egyenjogúság terén is maradandót alkotott. A Magyar Nőunió alapító elnökeként azon dolgozott, hogy a nők érdekei megfelelően képviselve legyenek Magyarországon és az Európai Unióban egyaránt. 1993-ban az általa vezetett szervezetet az Európai Nőunió tagjává választották, elismerve munkásságát.

Kiemelkedő társadalmi szerepvállalásai és az élet iránti elhivatottsága miatt 1996-ban a Szent György Lovagrend tagjává választották. Ezzel is méltatták az áldozatos munkáját és helytállását.

Az egész ország gyászolja Szilágyiné Császár Teréziát, aki politikai és társadalmi munkájával nyomot hagyott a magyar közéletben. Nyugodjék békében!

 

2024-10-07 14:16:26 - Mindenegyben Blog