MindenegybenBlog

1perce érkezett! – Tragikus hírt kaptunk – tegnap éjszaka örökre lehunyta szemét… Gyászba borult az egész MAGYARORSZÁG!hatalmas név távozott közülünk!

Meghalt Kégel Tamás

Szomorú hírt közölt a Mercedes Kosárlabda Akadémia Facebook-oldalán: elhunyt Kégel Tamás, a magyar kosárlabda kiemelkedő alakja. Kégel Tamás 1938. augusztus 3-án született Budapesten, és középiskolai éveit Esztergomban töltötte, ahol a kosárlabda iránti szenvedélye kialakult és végigkísérte egész életét.

1975-ben Kecskemétre költözött, ahol testnevelő tanárként kezdett dolgozni, később pedig a Kecskeméti Főiskola Testnevelési és Sport Intézetének igazgatójaként tevékenykedett nyugdíjazásáig. Szakmai pályafutása során számos kiemelkedő eredményt ért el: 1975 és 1981 között a kecskeméti élvonalbeli kosárlabdacsapat vezetőedzője volt, és jelentősen hozzájárult a város kosárlabdasportjának hírnevéhez.

Kégel Tamás nem csak a felnőtt csapatokat vezette sikerre, hanem az utánpótlás-nevelésben is fontos szerepet játszott. Minden Kecskeméten megrendezett mérkőzésen jelen volt, támogatta kollégáit és segítette a fiatalok fejlődését. A sport iránti elkötelezettsége és a fiatalok iránti támogatása révén sokak számára vált példaképpé.

Távozása pótolhatatlan veszteség a kosárlabda világában, emlékét a magyar kosárlabdasport és a Kecskemét város közössége is őrizni fogja.

 

2024-10-06 12:19:27 - Mindenegyben Blog