MindenegybenBlog

1perce érkezett! – Tragikus hírt kaptunk – tegnap éjszaka örökre lehunyta szemét… Gyászba borult az egész MAGYARORSZÁG!hatalmas név távozott közülünk!

Elhunyt Végh Sándor, a Győri ETO leghűségesebb szurkolója

Szomorú hírt tett közzé honlapján a Győri ETO: 61 éve a csapat leghűségesebb drukkereként ismert Végh Sándor elhunyt. A szlovákiai Nagymegyerről származó Sanyi bácsi 1963 óta volt bérletes, és egyetlen mérkőzést sem hagyott ki. Hűsége és szeretete a klub iránt generációkon átívelő példaként szolgál minden szurkoló számára.

Végh Sándor fiatal korában kezdte meg a rendszeres utazásokat a Győri ETO mérkőzéseire. Akkoriban kerékpárral tette meg a nagyjából 30 kilométeres utat Nagymegyerről Győrbe és vissza, ami alkalmanként majdnem 60 kilométert jelentett. A lelkesedése hatalmas volt, fáradhatatlanul tekert csak azért, hogy a zöld-fehér csapatát a helyszínen buzdíthassa. Az ETO nem csak a kedvenc klubja volt, hanem az élete része, amelyben igazi közösségre talált.

Együtt a legendákkal

Végh Sándor nem csak a lelátón volt jelen, hanem remek kapcsolatot ápolt a klub legendáival is. Palotai Károly és Orbán Árpád – a klub két ikonjai – közeli barátai lettek, sőt, Sanyi bácsi szerint úgy bántak vele, mintha az édesapjuk lenne. Ez a különleges kapcsolat is bizonyítja, hogy a Győri ETO több volt számára, mint egy egyszerű futballklub. A csapat, a játékosok és a klub közössége egy második családot jelentett neki.

A Verebes-féle gárda volt az etalon

Sanyi bácsi számára a Verebes József által irányított 1980-as évek ETO-csapata jelentette az igazi etalont. Az akkori sikerek, köztük a két bajnoki cím (1982, 1983), örök emlékként éltek benne. Azok az évek egy teljesen új korszakot nyitottak a klub történetében, és Sanyi bácsi ott volt minden egyes mérkőzésen, átélve és ünnepelve a sikereket. Végh Sándor számára a zöld-fehérek ekkor váltak igazi bajnokokká, és ez az élmény élete végéig elkísérte.

Az ETO iránti hűség és szeretet

Végh Sándor élete példaértékű volt minden szurkoló számára. Egyetlen mérkőzést sem hagyott ki, legyen szó hidegről, hóról vagy esőről. A stadion lelátóján mindig ott volt, hogy buzdítsa a csapatát. A klub és a játékosok közelsége, valamint az, hogy évtizedeken át részese lehetett az ETO sikereinek és kudarcainak, életének egyik legfontosabb része volt.

A modern korban, amikor a futball világa sokszor a pénzről és az üzletről szól, Végh Sándor hűsége és szenvedélye a sport iránt igazi ritkaság volt. Azok közé a szurkolók közé tartozott, akik nem csak nézői, hanem aktív részesei voltak a klub történetének. Ő jelentette azt a fajta lelkesedést és szeretetet, amely a futball lényegét adja.

A klub és a szurkolók emlékeznek

A Győri ETO és a szurkolók számára Végh Sándor mindig a hűség és a szeretet példaképe marad. Az ő története emlékeztet arra, hogy a futball nem csak a győzelmekről és a trófeákról szól, hanem az emberi kapcsolatokról, a közösségről és azokról a pillanatokról, amelyeket együtt élünk át a pálya szélén.

Sanyi bácsi távozása egy korszak végét jelenti a Győri ETO életében. Hűsége és elkötelezettsége örökre bevésődött a klub történetébe. Az ETO-család egy ikonikus tagját veszítette el, akit mindenki tisztelt és szeretett. Az ETO hivatalos közleményben is megemlékezett róla, és biztosak vagyunk benne, hogy a szurkolók soha nem felejtik el az ő buzdító szavait a lelátóról.

Nyugodjék békében, Sanyi bácsi!

 

2024-10-04 12:30:20 - Mindenegyben Blog