MindenegybenBlog

1perce érkezett! – Tragikus hírt kaptunk – Gyászba borult az egész MAGYARORSZÁG!hatalmas név távozott közülünk!

Tragikus baleset az A1-es autópályán: meghalt a Bukaresti Magyar Nagykövetség egyik konzulja

Szomorú hír érkezett Romániából: csütörtökön az A1-es autópályán Temesvár és Lugos között történt közúti baleset következtében életét vesztette a bukaresti magyar nagykövetség egyik konzulja. A G4Media beszámolója szerint a tragikus balesetben érintett autó a magyar konzulátushoz tartozott.

A Főkonzul Nyilatkozata

A kolozsvári főkonzult, Grezsa Csabát, telefonon keresték meg az eset kapcsán, azonban egyelőre nem kívánt nyilatkozni. A főkonzul arra kért, hogy a további információkért forduljunk a román nyelvű híradásokhoz. Ugyanakkor a temesvári rendőrség sajtóosztálya az Agerpres hírügynökségnek megerősítette, hogy az elhunyt valóban diplomata volt.

A Baleset Körülményei

A News.ro jelentése szerint a balesetben két autó volt érintett, köztük a magyar konzulátus autója, amely szabályosan közlekedett a rendőrségi információk alapján. A tragédiát egy rönkszállító teherautó sofőrje okozta, akinek a járművének kereke kilyukadt. Az irányíthatatlanná vált teherautó nekicsapódott a szalagkorlátnak, átszakította azt, és a szembejövő sávba hajtott, ahol frontálisan ütközött a diplomáciai rendszámú autóval.

.

 A baleset Fotó: Temes megyei közúti hatóság 

A rendőrség beszámolója szerint a balesetet egy rönkszállító teherautó okozta, amely durrdefektet kapott, és a szalagkorlátot átszakítva átsodródott a szemközti sávba. Ott frontálisan ütközött a diplomata autójával, majd két másik járművel is karambolozott.  

 Fotó: Temes megyei közúti hatóság

Az Áldozat

A balesetben meghalt férfi 60 éves volt. A Digi24 információi szerint az ütközés olyan súlyos volt, hogy a diplomata azonnal életét vesztette. A román hatóságok az eset után azonnal felvették a kapcsolatot a magyar nagykövetséggel, hogy tájékoztassák őket a tragédiáról.

Közlekedési Zavarok

A baleset helyszínén, Belence térségében, jelentős forgalmi fennakadások alakultak ki. Az autókat a 460-as kilométertől elterelték, hogy a mentőegységek biztonságosan elvégezhessék a szükséges beavatkozásokat. A forgalom várhatóan 16 óra után állhat helyre.

Ez a tragikus eset ismételten rámutat arra, hogy mennyire fontos a közlekedési szabályok betartása és a járművek műszaki állapotának rendszeres ellenőrzése, hogy elkerülhetőek legyenek az ilyen szörnyű balesetek. A magyar nagykövetség számára és az elhunyt családjának mély együttérzést fejezünk ki ebben a nehéz időszakban.

2024-08-30 06:12:30 - Mindenegyben Blog