MindenegybenBlog

19 megyére adtak ki riasztást !brutális hőség jön holnap! Komoly veszély betegekre idősekre

Hétfőn keleten lehet naposabb az idő, máshol egy gyenge hidegfront hatására több lehet a felhő az égen. Főként délelőtt északon és a Dunántúlon eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. Nyugaton feltámadhat az északi-északnyugati szél. Délután 26-31 fok várható, nyugaton, délnyugaton lesz frissebb az idő.

Keddtől erősödik a nappali felmelegedés, ezen a napon már 29-33 fokos csúcsértékeket mérhetünk. A szél csak az Alpokalján élénkülhet meg. Túlnyomóan napos idő lesz jellemző, egy-egy jelentéktelen zápor csak délelőtt keleten lehet.

Szerdán fokozódik a kánikula, 31-36 fokos csúcsokra számíthatunk a délutáni órákban. Sok lesz a napsütés, csapadék nem várható. A légmozgás a Dunántúlon időnként felélénkülhet. Csütörtökön újabb forró nyári napnak nézünk elébe, majd várhatóan pénteken érkezik a következő hidegfront.

Pest megye Jel Fok Esemény Leírás Hőség A napi középhőmérséklet 27 °C felett valószínű. Baranya megye Jel Fok Esemény Leírás Hőség A napi középhőmérséklet 27 °C felett valószínű. Bács-Kiskun megye Jel Fok Esemény Leírás Hőség A napi középhőmérséklet 27 °C felett valószínű. Békés megye Jel Fok Esemény Leírás Hőség A napi középhőmérséklet 25 °C felett valószínű. [LAPOZAS] Borsod-Abaúj-Zemplén megye Jel Fok Esemény Leírás Hőség A napi középhőmérséklet 25 °C felett valószínű. [LAPOZAS] Csongrád-Csanád megye Jel Fok Esemény Leírás Hőség A napi középhőmérséklet 25 °C felett valószínű. [LAPOZAS] Fejér megye Jel Fok Esemény Leírás Hőség A napi középhőmérséklet 27 °C felett valószínű. Győr-Moson-Sopron megye Jel Fok Esemény Leírás Hőség A napi középhőmérséklet 27 °C felett valószínű. Hajdú-Bihar megye Jel Fok Esemény Leírás Hőség A napi középhőmérséklet 25 °C felett valószínű. [LAPOZAS] Heves megye Jel Fok Esemény Leírás Hőség A napi középhőmérséklet 25 °C felett valószínű. [LAPOZAS] Komárom-Esztergom megye Jel Fok Esemény Leírás Hőség A napi középhőmérséklet 27 °C felett valószínű. Nógrád megye Jel Fok Esemény Leírás Hőség A napi középhőmérséklet 25 °C felett valószínű. [LAPOZAS] Somogy megye Jel Fok Esemény Leírás Hőség A napi középhőmérséklet 27 °C felett valószínű. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Jel Fok Esemény Leírás Hőség A napi középhőmérséklet 25 °C felett valószínű. [LAPOZAS] Jász-Nagykun-Szolnok megye Jel Fok Esemény Leírás Hőség A napi középhőmérséklet 25 °C felett valószínű. [LAPOZAS] Tolna megye Jel Fok Esemény Leírás Hőség A napi középhőmérséklet 27 °C felett valószínű. Vas megye Jel Fok Esemény Leírás Hőség A napi középhőmérséklet 27 °C felett valószínű. Veszprém megye Jel Fok Esemény Leírás Hőség A napi középhőmérséklet 27 °C felett valószínű. Zala megye Jel Fok Esemény Leírás Hőség A napi középhőmérséklet 27 °C felett valószínű.
OMSZ: 2021-07-05 14:23 (12:23 UTC)  [wdhx]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

2021-07-05 15:12:22 - Mindenegyben Blog