MindenegybenBlog

1 perce kaptuk a hírt szegény Szűcs Judith-ról – Összetörtek a rajongók:

Összetört Szűcs Judith: az elismerés hiánya fájó pont maradt számára

Szűcs Judith, a '80-as évek legendás diszkókirálynője, nemrég őszintén beszélt a jelenlegi helyzetéről és arról, hogy mennyire fájlalja a szakmai elismerések hiányát. A Kiskegyednek adott interjúban elárulta, hogy sosem kapott állami kitüntetést, annak ellenére, hogy hosszú karrierje során számos nemzetközi fesztivált nyert meg.

„Én ezt nem fogom hangoztatni, hogy megérdemelnék valamilyen állami kitüntetést, de bevallom, azért többször eszembe jutott már, hogy jó lenne valami elismerés. Rengeteg fesztivált nyertem külföldön, több helyen első díjakat, fődíjakat hoztam el.” – mondta Judith, aki szerint talán „idősödnie kell még”, hogy az elismerést megkapja.

Emellett Judith elárulta, hogy pályafutása vége felé mindössze 28.600 Ft nyugdíjjal kezdte meg nyugdíjas éveit, amit azóta csak néhány ezer forinttal emeltek. „Nem szeretek panaszkodni, de én 28.600 Ft-tal kezdtem a korai nyugdíjba menést. Azóta, pár százalékkal emeltek, de előfordult, hogy már én is benyújtottam kérvényt, és így pár ezer forinttal többet kapok.” Szűcs Judith nem panaszkodik, de bevallotta, hogy a fellépésekből próbál megélni.

Bár Szűcs Judith évtizedekig szórakoztatta a közönséget, a története rávilágít arra, hogy a művészek pályafutásuk végén gyakran magukra maradnak, megfelelő elismerés nélkül. Talán a jövőben több figyelmet fordítanak majd az idősebb művészek megbecsülésére, és elismerik azokat, akik életük munkájával hozzájárultak a kultúrához és a nemzet élményeihez.

2024-10-11 13:41:24 - Mindenegyben Blog