MindenegybenBlog

1 perce jött a hír! MEGVÁLTOZOTT A TÖRVÉNY! >>>> MINDENKIRE VONATKOZIK AZ ÚJ SZABÁLY!

Egy korszak lezárul: Vége a kötelező maszkviselésnek.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió reggeli műsorában pénteken elmondta, hogy a mai nap folyamán Magyarországon a beoltottak száma eléri az 5,5 milliót. Ez egyben azt is jelenti, hogy az élet visszatérhet a megszokott kerékvágásba, a legtöbb járványügyi intézkedést eltörli a kormány, VAGYIS SOR KERÜLHET AZ INTÉZKEDÉSEK LÉPCSŐZETES FELOLDÁSÁNAK HATODIK FOKOZATÁRA.

 

Megszűnik tehát a kötelező maszkviselés. Nem kell majd maszkot viselni

 

a közterületeken,

az üzletekben

és a tömegközlekedési eszközökön,

a kórházak és a szociális intézmények viszont kivételt képeznek, ott továbbra is szükséges a maszk használata. Az 5,5 millió beoltott elérése után védettségi igazolvány nélkül is szabad lesz a belépés:

 

- a vendéglátó üzletekbe,

- szálláshelyekre,

- fürdőkbe

- szabadidős létesítményekbe,

- és az előreváltott ülőhelyes nézőtérrel megrendezett kulturális rendezvényekre, előadásokra.

[LAPOZAS]

Nem lesz már a vásárlókat négyzetméterenként korlátozó intézkedés az üzletekben, a családi események, magánrendezvények esetén pedig az eddigi 50 fős létszámkorlátozás 100 főre, a lakodalom esetén a 200 fős létszámkorlátozás 400 főre emelkedik.

 

Néhány területen viszont továbbra sem történik enyhítés. Ide tartoznak

 

- a sportrendezvények,

- a zenés-táncos rendezvények,

- illetve a zárt térben tartott, vagy 500 főt meghaladó szabadtéren tartott egyéb rendezvények.

 

Ezeken az eseményeken marad a létszámkorlátozás és csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni rajtuk. Az egyetemek és a főiskolák pedig készülődhetnek a jelenléti oktatás visszaállítására.

A korlátozások feloldásánál a kormány figyelembe vette a korábbi nemzeti konzultáció eredményét, a magyar emberek véleményét a lépcsőzetes újraindításról.

 

Rendkívül sikeres volt a magyar járványkezelés

 

Az újabb lazítások javarészt annak köszönhetőek, hogy a járvány elleni védekezésben Magyarország a legsikeresebb országok közé tartozott, majd az oltási kampány során is kimagaslóan teljesített.

Forrás

2021-07-04 09:34:40 - Mindenegyben Blog