Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
1 perce érkezett! Újabb földrengés rázta meg Magyarországot!
Mindenegyben Blog - 2023. augusztus 23. (szerda), 10:55

1 perce érkezett! Újabb földrengés rázta meg Magyarországot!

Hirdetés
Hirdetés
2023 aug 23

Szerdán újabb, 3,6-es erősségű földmozgás rázta meg Szarvas környékét, ami a hétvégi földrengések után történt. A földfizikai intézet szerint a földrengést több településen is érzékelték.

Múlthét szombaton délelőtt három földrengés is volt Gyomaendrőd, Túrkeve és Szarvas térségében, amelyeket kisebb utórengések követtek. Vasárnap a szakemberek azt mondták, hogy további földmozgások várhatók.

Hirdetés
[ ]

Hétfő este és kedden reggel is voltak utórengések, az egyik Kaposvár közelében. A földfizikai intézet lakossági bejelentéseket kapott a földrengés érzékeléséről.

Szerda délelőtt aztán újabb rengésről érkezett jelentés. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint a Szarvas környékén mért utórengés 1,9-es magnitúdójú volt.Mint írják, a lakossági bejelentés Örménykútról érkezett.

Mi okozza a magyarországi földrengéseket?

A Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium ezt követően elmagyarázta, hogy mi okozta a magyarországi földrengéseket. Mint írták:

A hazánkban kipattanó földrengések hajtóereje, hogy az Adriai-kőzetlemez északi irányban mozog, miközben az óramutató járásával ellentétesen forog is. Ennek következtében a Kárpáti-öblözetben található két nagyobb szerkezeti egységet, az Alcapát és a Tisza–Dácia-egységeket folyamatosan a stabil európai platformnak préseli, és azokban feszültséget halmoz fel.

Ezek leginkább a Pannon-medence szegélyén található lemezhatárok, és a hegységkeret mentén pattannak ki, de előfordulhatnak a medence központibb, vékonyabb és melegebb kőzetlemezeiben is – tették hozzá.Címlapfotó:illusztráció!

Kapcsolódó cikkünk
1 perce érkezett! Újabb földrengés rázta meg Magyarországot!

Földrengés rázta meg a Balatont az éjjel – Rendkívüli...

Elolvasom a cikket
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés