MindenegybenBlog

1 PERCE ÉRKEZETT!Orbán Viktor hatalmas pénzesőt jelentett be,de ez még semmi!

Orbán Viktor bejelentette: Pénzeső és lakásbumm jön 2025-ben

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádión adott interjújában nagyszabású gazdasági beavatkozásokat jelentett be, amelyek középpontjában a megfizethető lakhatás, a béremelések, valamint a kis- és középvállalkozások támogatása áll. A kormányfő szerint a 2025-ös év első negyedévében jelentős gazdasági fellendülés várható, melynek három fő eleme lesz: a lakástámogatás, a béremelés és a Demján Sándor Program.

Lakásbumm és megfizethető lakhatás

Orbán kiemelte, hogy a legfontosabb jelenlegi cél a megfizethető lakhatás megteremtése, különösen a fiatalok számára. A kormány kész tervekkel rendelkezik, amelyek a kollégiumépítéstől kezdve a lakásbérlés támogatásáig terjednek. Emellett folytatódik a Magyar Falu Program is, amely a vidéki lakásépítéseket és felújításokat támogatja. Orbán hangsúlyozta, hogy a bürokratikus akadályok felszámolásával könnyebbé teszik az emberek számára, hogy megtakarításaikat lakáscélokra fordíthassák, így egy „nagy lakásbumm” várható.

 

„Nem tartom irreálisnak, megismétlen, hogy a célunk az, hogy egymillió forintos átlagkereset legyen Magyarországon, emellé megcsináljuk a munkáshitelt, van diákhitel a tanuló fiataloknak, most a munkásfiataloknak is adunk egy ilyen pályakezdő-életkezdő hitelt, ami nagyjából összeállt” – mondta Orbán Viktor.

Egymillió forintos átlagkereset és pályakezdő hitel

A miniszterelnök elmondta, hogy jól haladnak a tárgyalások a szakszervezetekkel a béremelésekről és a minimálbér megállapításáról. A cél az, hogy Magyarországon az átlagkereset elérje az egymillió forintot. Ehhez kapcsolódik egy új pályakezdő hitel, amelyet a munkába álló fiatalok vehetnek igénybe. Orbán szerint ez a hitel hasonló lesz a jelenlegi diákhitelhez, amely a fiatal munkavállalóknak nyújt segítséget a karrierjük kezdetén.

Demján Sándor Program – Kisvállalkozások támogatása

A harmadik beavatkozási pont a kis- és középvállalkozások méretnövekedésének támogatása. A program nem hivatalos munkaneve „Demján Sándor Program”, amely tőkét és kedvezményes hiteleket biztosít a vállalkozások számára. A cél, hogy ezek a vállalkozások stabilabbá és nagyobbá váljanak, hozzájárulva ezzel a gazdasági növekedéshez.

A jövő kihívásai és lehetőségei

Orbán Viktor elmondása szerint a gazdasági beavatkozások hatásai 2025 első és második negyedévében lesznek látványosak, amikor is a növekedés lendületet vesz. Ehhez azonban növekedési térre van szükség, amit a fejlesztési hitelek – legyenek azok az Európai Fejlesztési Banktól, Kínából vagy más pénzpiacokról – biztosíthatnak. A miniszterelnök kiemelte, hogy a jó beruházási célok kijelölésével és az ország teherbíró képességének okos kihasználásával elérhető a gazdaság fellendítése.

A miniszterelnök optimistán tekint a jövőre, és úgy véli, hogy ezek az intézkedések új lendületet adnak majd a magyar gazdaságnak, különösen 2025-ben.

 

2024-10-14 06:54:33 - Mindenegyben Blog