MindenegybenBlog

1 perce érkezett!MÁTÓL, AZAZ 2021. FEBRUÁR 1-TŐL ÚJ KORLÁTOZÁS LÉP ÉLETBE!! EZ EGÉSZ FEBRUÁRBAN FENNMARAD!!! >>

1 perce érkezett! ÚJ KORLÁTOZÁS LÉP ÉLETBE!! EZ EGÉSZ FEBRUÁRBAN FENNMARAD!!! >>

Erdőlátogatási korlátozás egész februárban – TÉRKÉPPEL

Intenzív vadászat miatt, illetve a vad nyugalmának érdekében a SEFAG Zrt. február 1-28. között, a Gemenc Zrt. február 1.-március 12. között erdőlátogatási korlátozás léptet életbe.

A SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt., mint vadászatra jogosult, az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény 94. § – 96.§ paragrafusok értelmében az erdőlátogatás korlátozását rendeli el a SEFAG Zrt. által kezelt vagyonkezelt területek tekintetében. A vadgazdálkodási állományhasznosítási tervek teljesítése kapcsán felmerülő intenzív vadászati tevékenységgel járó balesetveszély elkerülése, valamint a vad nyugalmának biztosítása érdekében.

A korlátozás 2021. február 1. és február 28. között 15.00-9.00 óráig terjedő időszakban tart.

A szigorítás nem érinti a SEFAG Zrt munkavállalóit, az érvényes vállalkozói szerződéssel munkát végző vállalkozókat. Továbbá a kiadott faanyag gyűjtésére vonatkozó érvényes engedéllyel rendelkezőket, valamint a nem erdőlátogatónak minősülő, egyéb jogszabályok alapján belépésre jogosultakat sem.

Az érintett területeket megtekinthetik a térképen.

A tilalmat megszegőkkel szemben a SEFAG Zrt. eljárást indíthat!

Gemencen is

A Gemenc Zrt. szintén a fenti jogszabályok értelmében 2021. február 1. és március 12. között teljes napszakra vonatkozó erdőlátogatási tilalmat rendel el.

2021. fenruár 1. és március 12. között csak az alábbi utak és helyek látogathatók 8:00 és 17:00 óra között:

Az érintett területek térképei

Béda
[LAPOZAS]
Hajós
Lenes
Karapancsa
Gemenc

Vadászat

Ahogyan korábban beszámoltunk, a koronavírus helyzet miatt idén sem maradt el, sőt nagy siker volt az immár nemzetközivé váló Országos Jótékonysági Vadászat. Márciustól ingyen kapja minden vadász a Nimród és a kamara közös hírlevelét. Gúthon érmes bikák estek, a Zalaerdő fácántenyésztéssel bővíti repertoárját. A Pilisi Parkerdőben brutális vandalizmus okozott életveszélyes helyzetet.

Forrás: Gemenc Zrt, SEFAG Zrt.Kiemelt kép (Illusztráció): Unsplash

2021-02-01 08:53:29 - Mindenegyben Blog