MindenegybenBlog

1 perce érkezett ! Élet-halál között van a 16 éves fiú, akit egy cserbenhagyó autós gázolt el

Súlyos baleset Székesfehérváron: elütött egy 16 éves fiút, majd elhajtott a sofőr

Kedden este tragikus baleset történt Székesfehérváron, amikor egy 16 éves fiút gázolt el egy autó a Deák Ferenc utca 2. szám előtt, közvetlenül a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság épülete előtt. Az eset körülbelül 19 óra 5 perckor történt, és a sofőr segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről, otthagyva a súlyosan megsérült fiatalt.

A baleset következtében a fiú súlyos sérüléseket szenvedett, és jelenleg is kritikus állapotban van a kórházban. Életéért küzdenek, lélegeztetőgépen tartják, és mélyaltatásban van. A család és a közösség aggódva várják a fejleményeket, miközben a rendőrség folytatja a nyomozást.

Az elgázolt fiú édesanyja a közösségi médiában osztotta meg a tragikus eset részleteit, amely szerint a fia a zebrán sétált át barátaival, amikor egy kék Skoda elütötte. Elmondása szerint a fiú a szélvédőre és a motorháztetőre esett, majd hat métert repült, mielőtt a betonra zuhant. A gázoló fékezés nélkül elhajtott, otthagyva a fiút.

„Felpattant a szélvédőre, majd a motorháztetőre, s hat méter után a betonra esett. A halálkocsi fékezés nélkül elhajtott, otthagyva a fiamat, mint egy eldobott papírzsebkendőt! A cipői elszórva körülbelül hat méterre” – írta az édesanya, aki mélységes fájdalmát és felháborodását fejezte ki a történtek miatt.

Rendőrségi felhívás: szemtanúkat keresnek

A rendőrség azonnal megkezdte a nyomozást a segítségnyújtás elmulasztása bűntett és a közúti baleset gondatlan okozása vétség gyanúja miatt. A balesetről kamerafelvételek is készültek, de a hatóságok további szemtanúk jelentkezését várják. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívta a lakosság figyelmét, hogy aki látta az esetet, vagy bármilyen információval rendelkezik az elkövetőről, az haladéktalanul jelentkezzen.

A bejelentéseket személyesen a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon lehet megtenni, vagy hívható a 06-22/541-600-as telefonszám. Emellett a 112-es segélyhívón vagy a névtelenség megőrzése mellett a Telefontanú zöldszámán (06-80/555-111) is lehet információkat megosztani.

A város lakói mély megdöbbenéssel fogadták a hírt, és sokan remélik, hogy az elkövetőt mihamarabb felelősségre vonják. A rendőrség minden tőle telhetőt megtesz, hogy az igazságszolgáltatás elé állítsák a gázolót, és remélik, hogy a szemtanúk információi segítenek gyorsan megoldani az ügyet.

2024-10-13 16:17:56 - Mindenegyben Blog